ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤΑΜΚΟΥ “ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ”

Στο πλαίσιο παρουσίασης των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μάχη των Γιαννιτσών, το πρωί της Κυριακής 23 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος και η Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. κ. Ερασμία Λούσπα, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου σε δημοσιογράφους πανελλαδικών και τοπικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκαν εκπρόσωποι τύπου από τις εφημερίδες, Πρώτο ΘΕΜΑ, Πρωινή και Γιαννιτσά, Πολιτεία του Κάμπου, Λόγος της Πέλλας, καθώς και τα τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί ΕΤ3, ΑΝΤ1, 4Ε, Θράκη ΝΕΤ και Ράδιο Πέλλα.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤΑΜΚΟΥ “ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ”

Στη διάρκεια της συνέντευξης ο Δήμαρχος Πέλλας ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για τις επετειακές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί και πραγματοποιούνται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, επισημαίνοντας ότι «το 2012 αποτελεί ιστορικό ορόσημο για την πόλη, εφόσον συμπληρώνονται 100 χρόνια από την απελευθέρωση της. Η επέτειος αποτελεί επίκεντρο όχι μόνο τοπικού ενδιαφέροντος αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με πολιτιστικούς-λαογραφικούς και εκπαιδευτικούς φορείς υλοποιεί εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης- αναφοράς στο παρελθόν. Εκδηλώσεις που αναδεικνύουν το παρελθόν και σηματοδοτούν το μέλλον της πόλης, δίνοντας την δυνατότητα στις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τις προσπάθειες και τους αγώνες των προγόνων μας για ελευθερία και προκοπή. Οι δράσεις στοχεύουν στο να μας φέρουν όσο πιο κοντά γίνεται με τους άγνωστους πρωταγωνιστές που συνέβαλαν στη απελευθέρωση της πόλης των Γιαννιτσών».


Ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος, στην εισήγησή του παρουσίασε αναλυτικά και το πρόγραμμα της 20ης Οκτωβρίου, ημέρα απελευθέρωσης των Γιαννιτσών, με επίτιμο προσκεκλημένο τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ.κ. Ιερώνυμο. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Πέλλας, ο Μακαριότατος στην διάρκεια της φιλοξενία του, θα ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Πέλλας, ενώ την ίδια ημέρα ο Δήμος Πέλλας θα κάνει τα αποκαλυπτήρια μνημείου των πεσόντων στη Μάχη, τιμώντας με αυτό τον τρόπο τους απογόνους τους. Στο τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την 11μελή συντονιστική επιτροπή των 100χρόνων, που είχε τον προγραμματισμό και την επιμέλεια όλων των εκδηλώσεων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΤΑΜΚΟΥ “ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ”

Αμέσως μετά η Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΠ κ. Ερασμία Λούσπα αναφέρθηκε αναλυτικά στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από την αρχή του έτους σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους και σε αυτές που έχουν ήδη προγραμματιστεί μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012. Πιο συγκεκριμένα επεσήμανε ότι «πέρα από επετειακές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν διαλέξεις, διημερίδες, εικαστικά δρώμενα και θεατρικές παραστάσεις, πραγματοποιούνται μαθητικοί περίπατοι στην ιστορία σε συνεργασία με το Στρατιωτικό Μουσείο Γιαννιτσών. Επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη μαθητικοί διαγωνισμοί ζωγραφικής, ποίησης και γραπτού κειμένου καθώς και κατασκευών πολυμεσικής εφαρμογής με θέμα τη Μάχη των Γιαννιτσών».

Η κ. Λούσπα ανέφερε όλες τις εκδηλώσεις καθώς και τους σημαντικούς ομιλητές και συμμετέχοντες μέχρι σήμερα στις δράσεις για τα 100 χρόνια και ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για το Σχολικό Φεστιβάλ Μουσικής , την Έκθεση Ιστορικών φωτογραφιών και ντοκουμέντων από το αρχείο στρατού, τις εκδηλώσεις για τον Μακεδονικό Αγώνα, την Χορωδιακή Συνάντηση του Νοεμβρίου, την θεατρική παράσταση «Τα Μυστικά του Βάλτου» και το διήμερο συνέδριο με θέμα τη Μάχη της πόλης και την πορεία της στην 100ετία, καθώς και παραδοσιακά δρώμενα με τοπικούς συλλόγους.

Απαντώντας στη συνέχεια στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την ιστορία και την συνάρτησή της με την τουριστική προβολή του σύγχρονου Δήμου Πέλλας, ο δήμαρχος έκανε εκτενή αναφορά στην προσπάθεια του δήμου για ανάδειξη του αρχαιολογικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής, την προσέλκυση και ξένων επισκεπτών, ενώ επεσήμανε, πως η συμμετοχή όλων και ιδιαίτερα των νέων σε αυτή την πορεία είναι σημαντική για την προοπτική του τόπου. «Με αίσθημα κοινωνικής και ιστορικής ευθύνης οφείλουμε όλοι μαζί να στηρίξουμε την αναπτυξιακή και οικονομική πορεία της περιοχής, που θα έρθει μέσα από τον τουρισμό και τα έργα υποδομής» τόνισε ο Δήμαρχος.

Στο τέλος ο δήμος Πέλλας προσέφερε παραδοσιακά προϊόντα και αναμνηστικά της περιοχής στους φιλοξενούμενους.

                                                                            Ευχαριστούμε για την συνεργασία
                                                                                                     ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστηκε 3677 φορές