Επίτιμος Δημότης Πέλλας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 20 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Μέγαρο της πόλης μας, ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Πέλλας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος.

Επίτιμος Δημότης Πέλλας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος 

Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος Στάμκος εξήρε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο του Μακαριωτάτου ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρωτοβουλία του Αρχιεπισκόπου για συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας, προσφωνώντας τον μάλιστα «Αρχιεπίσκοπο των συνεργασιών, της αλληλοπροσφοράς και της αλληλεγγύης».

Επίτιμος Δημότης Πέλλας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος

Σε ότι αφορά τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, ο Δήμαρχος ανέφερε πως «Εμείς οι Έλληνες ξέρουμε να μένουμε πιστοί στο καθήκον απέναντι στην πατρίδα, στην πίστη και στην οικογένεια. Άλλωστε, η καθημερινή από πλευράς του Αρχιεπισκόπου εκπλήρωση του χρέους, ως Ποιμενάρχη της Εκκλησίας της Ελλάδας, η απαρέγκλιτη εφαρμογή των αρχών και των αξιών της Ορθοδοξίας μας, η προσήλωση στα όσια και στα ιερά της πατρίδας μας, αποτελούν διέξοδο και φωτεινό παράδειγμα στη σημερινή κρίση, οικονομική και αξιών».

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την ανακήρυξή του ως Επίτιμο Δημότη Πέλλας και υπογράμμισε πως «το μοναδικό φάρμακο που θα μπορούσε να βοηθήσει αυτή την ώρα τους αρρωστημένους θεσμούς, την κρίση η οποία μας ταλαιπωρεί,  είναι η συνεργασία Εκκλησίας-Πολιτείας και όλων των φορέων».

Επίτιμος Δημότης Πέλλας ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος

Στο τέλος της τελετής ο Δήμαρχος Πέλλας  Γρηγόριος Στάμκος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο και του δώρισε ένα αντίγραφο της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε το Δήμαρχο, προσφέροντας του  δισκάριο αντιδώρου με ανάγλυφη παράσταση.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Καράογλου, ο Μητροπολίτης Εδέσσης Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ καθώς και Μητροπολίτες της επικράτειας, οι  βουλευτές του νομού, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία
         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστηκε 4870 φορές