Στην τελική ευθεία για τον Δρόμο Θυσίας 2014

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του Δρόμου Θυσίας 2014, ξεκίνησε την Τετάρτη 17/9, με τη λήξη της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχών. Οι συμμετοχές στο Δρόμο PELLA HALF MARATHON, στο Δρόμο των 6.000μ και στο Δρόμο των Μαθητών 800μ συνολικά, ξεπέρασαν τις 1400.

Στην τελική ευθεία για τον Δρόμο Θυσίας 2014

Ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, με αφορμή την διοργάνωση του Δρόμου Θυσίας 2014 δηλώσε: «70 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την 14η Σεπτεμβρίου του 1944, από την ομαδική εκτέλεση των 112 συμπολιτών μας από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Τα χρόνια πέρασαν, οι μνήμες όμως και τα συναισθήματα όλων μας ζωντανεύουν κάθε χρόνο. Ηθική μας υποχρέωση η διατήρηση της συλλογικής μνήμης και η αδιάκοπη προσπάθεια για τη διαφύλαξη των ιδανικών που αντλούμε από τη Θυσία των Ηρώων συμπολιτών μας. Ο ηρωισμός τους μας δείχνει το δρόμο των ιδανικών, του χρέους μας απέναντι στην κοινωνία και τη νέα γενιά.

Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από τους προγόνους μας που δεν πολέμησαν με όπλο τη γνώση, αλλά τη δύναμη της ψυχής και τη μεγαλειώδη αγάπη τους για την πατρίδα.

Ο Δήμος Πέλλας αποδίδοντας με ευλάβεια φόρο τιμής στους 112 εκτελεσθέντες συμπατριώτες μας διοργανώνει το Δρόμο Θυσίας 2014.
Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης και εύχομαι Καλό αγώνα και Καλή επιτυχία».

Περίπου 160 πολίτες, σύλλογοι, εκπαιδευτικά κέντρα και επιχειρήσεις, δήλωσαν εθελοντές και εντάχθηκαν στους μηχανισμούς υποστήριξης οι οποίοι δουλεύουν εντατικά ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της διοργάνωσης.

Οι διοργανωτές προσκαλούν όλους το πρωί της Κυριακής 21-9 να ενθαρρύνουν την προσπάθεια των δρομέων και να χειροκροτήσουν όλους τους συμμετέχοντες που έρχονται στα Γιαννιτσά από όλη την Ελλάδα.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθήσουν τα μέτρα τάξης της τροχαίας, να σεβαστούν τους αγωνιζόμενους και να μην παρκάρουν το όχημά τους πάνω στο μήκος της διαδρομής μέσα στην πόλη την Κυριακή 21/9 από τις 07.00 έως τις 11.00.

Οι δρομείς και οι περιπατητές των Γιαννιτσών, μπορούν να προσέλθουν στην γραμματεία την παραμονή του αγώνα το Σάββατο 20/9, ώρες 6-9μμ στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, ώστε να μην υπάρξει συμφόρηση το πρωί της Κυριακής.

Οι μαθητές μπορούν να προσέλθουν στην γραμματεία την Κυριακή 21/9 από ώρα 10.00 πμ έως ώρα 11.15πμ. στην πλατεία ΕΠΟΝ στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών. Εκεί θα τους δοθεί ο αριθμός συμμετοχής και το μπλουζάκι της διοργάνωσης.

Οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς "Όλοι μαζί για τον Συνάνθρωπο", παρακαλούμε να επικοινωνούν με το Δήμο Πέλλας στα τηλ 2382350808-809.

Διαβάστηκε 5468 φορές