Συνάντηση του Δημάρχου Πέλλας με τη νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο στα Γιαννιτσά, η πρώτη συνάντηση ενημέρωσης ανάμεσα στη νέα Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κα. Ελισάβετ Τσιγαρίδα και το Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο.

dimarxos-tsigarida-11-2014-b

Κατά τη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα, ο Δήμαρχος ευχήθηκε στην κα. Τσιγαρίδα καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στις αρχαιότητες της Πέλλας, την προβολή, αλλά και τη σύνδεση τους με την τοπική κοινωνία. Η ανάδειξη των αρχαιοτήτων του Δήμου, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας και τα οθωμανικά μνημεία των Γιαννιτσών αποτέλεσαν τα βασικά θέματα εργασίας.

Σ’ έναν Δήμο, με πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα, όπως ο Δήμος Πέλλας, η από κοινού συνεργασία θεωρείται καθήκον μας για την προστασία και την ανάδειξη των αρχαιολογικών και ιστορικών μνημείων της περιοχής. Ο Δήμος θα συνεχίσει να συνεργάζεται και να υποστηρίζει το έργο της νέας Προϊσταμένης και των στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων, με όλες τις δυνάμεις και τα μέσα που διαθέτει, δήλωσε ο Δήμαρχος Πέλλας.

dimarxos-tsigarida-11-2014-a

Κοινή εξάλλου διαπίστωση υπήρξαν, η ανάγκη συνέργιας και ο συντονισμός στρατηγικών στόχων ανάμεσα στους δύο φορείς προκειμένου να αξιοποιηθεί η τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 5629 φορές