Εξετάζονται οι εναλλακτικοί χώροι φιλοξενίας που πρότεινε ο Δήμαρχος Πέλλας

Ολοκληρώθηκαν οι διαδοχικές συναντήσεις που είχε από το πρωί ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Θ. Δρίτσα.

Ο δήμαρχος ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους το στρατόπεδο Φιλιππάκου κρίθηκε ακατάλληλο για τη φιλοξενία χιλιάδων προσφύγων- μεταναστών. Από την πλευρά του δήμου Πέλλας προτάθηκαν εναλλακτικοί χώροι οι οποίοι παλιότερα χρησιμοποιούνταν από το στρατό, μεταξύ των οποίων, ο πρώην αεροδιάδρομος πλησίον του Αξιού και το πρώην πεδίο βολής στη δημοτική ενότητα Κύρρου.

Κλιμάκιο του στρατού συνοδευόμενο από στελέχη του δήμου θα επισκεφθεί άμεσα τους προτεινόμενους χώρους προκειμένου να κριθεί η καταλληλότητά τους.

«Μόλις χτες το απόγευμα ειδοποιήθηκα να παραβρεθώ παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας κ. Θεοδωρίδη σε συνάντηση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μου ζητήθηκε να προτείνω εναλλακτικούς χώρους υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων- μεταναστών. Αν και το Υπουργείο επιμένει στην αρχική του απόφαση προτείνοντας τώρα να διαχωριστεί και να απομονωθεί μια έκταση στο βορειοανατολικό τμήμα του στρατοπέδου Φιλιππάκου, εμείς διαβλέπουμε ότι θα επικρατήσει κάποια από τις εναλλακτικές μας θέσεις’’, σημείωσε ο δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 2904 φορές