"Γίνε η αλλαγή που περιμένεις" συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση - Let’s do it Greece 2016

Με αφορμή την Πανελλαδική δράση Let’s do it Greece, ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τα σχολεία, τους συλλόγους και τις τοπικές κοινότητες, προγραμματίζει ένα σύνολο περιβαλλοντικών δράσεων.

Την Κυριακή 17 Απριλίου ο πολιτιστικός σύλλογος Νέου Μυλοτόπου “Οι Καππαδόκες” θα αναλάβει τον εθελοντικό καθαρισμό και τον εξωραϊσμό δημοτικών κτιρίων καθώς και της παιδικής χαράς του χωριού, ενώ το 3ο ΓΕΛ θα αναλάβει τον καθαρισμό της περιοχής του σχολείου και του μνημείου Μακεδονικού αγώνα, ώρες 10.30-13.00.

Τα δημοτικά σχολεία Δαμιανού, Πέλλας, Αγ. Λουκά, το Ειδικό σχολείο Γιαννιτσών, το ‘’Αγαθοβούλειο’’ 3ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών, το 5ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών ‘’Πηνελόπη Δέλτα’’, θα αναλάβουν τον καθαρισμό του σχολικού κτιρίου, του αύλειου χώρου και του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου τους. Οι μαθητές θα επιμεληθούν την αναβάθμιση των σχολείων τους με εικαστικές παρεμβάσεις σε χώρους του σχολείου (ζωγραφική σε τοίχους), στον αύλειο χώρο (βάψιμο παγκάκια) καθώς και τη φύτευση φυτών και λουλουδιών, καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδος.

Το 9ο δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών πέρα από τις παραπάνω δράσεις θα καθαρίσει την περιοχή του δημοτικού αθλητικού κέντρου στον πλατανότοπο και το δημοτικό σχολείο Δαμιανού θα καθαρίσει και θα βάψει την παιδική χαρά του χωριού.

Παρακαλούμε τους φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και να κάνουν τις δικές τους προτάσεις, να επικοινωνήσουν με το Δήμο Πέλλας. Ο Δήμος Πέλλας θα παρέχει τα υλικά (βαφές, πινέλα, σακούλες απορριμμάτων κλπ). Ο κάθε φορέας μπορεί να αποστείλει δικό του δελτίο τύπου. Η ενίσχυση του εθελοντισμού και η καλλιέργεια εθελοντικής και περιβαλλοντικής συνείδησης, μαθαίνουν στην νέα γενιά να συνεργάζεται και να προσφέρει!

Πληροφορίες- συμμετοχές: Δήμος Πέλλας τηλ. 2382 3 50850, fax. 2382 0 21544 email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. .

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 1856 φορές