Ο Δήμος Πέλλας συμμετέχει στο δίκτυο της Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 υπογράφτηκε στη Θεσσαλονίκη παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Π. Κουρουμπλή, του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλη, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απ. Τζιτζικώστα και πολλών άλλων εκπρόσωπων του δημόσιου βίου το πρωτόκολλο συνεργασίας του δικτύου Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων. Το δίκτυο είναι μια πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλ. Ψινάκη και στοχεύει στη διαμόρφωση συνεργασιών ανάμεσα σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και διεθνείς οργανισμούς πολιτισμού για την ανάδειξη της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς.

amfiktionia dimarxos_2016

Ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος παραβρέθηκε στην εκδήλωση και υπέγραψε το πρωτόκολλο για τη συμμετοχή του Δήμου Πέλλας.

Σύμφωνα με το Δήμαρχο Πέλλας: « Οι δήμοι, που έχουμε την ευλογία να φιλοξενούμε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες και προκλήσεις. Η σύγχρονη αμφικτυονία μπορεί να εξελιχθεί σε ένα δυναμικό πλαίσιο δημιουργίας οραμάτων στη διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Η εποχή απαιτεί συμπόρευση και πολύ δουλειά. Η Πέλλα συμμετέχει στην Αμφικτυονία ως ενεργό μέλος ».

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 2456 φορές