12ος Διεθνής Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος"

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος. Με το σύνθημα "όλοι μπορούμε - όλοι συμμετέχουμε", 1700 δρομείς έδωσαν το παρόν στην Πέλλα, στη γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου μεταφέροντας μηνύματα συναδέλφωσης, ισότητας και αξιοπρέπειας.

Την Κυριακή 2 Απριλίου στις 8.00 πμ, δόθηκε η εκκίνηση του 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου "Μέγας Αλέξανδρος", από το δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο. H εκκίνηση του συμβολικού αγώνα των 1.300 μ. δόθηκε αμέσως μετά από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Πέλλας κ. Βασίλη Στεργιούλα και συμμετείχαν παιδιά από τα σχολεία της Πέλλας, από τα Γιαννιτσά αλλά και από την ευρύτερη περιοχή. Ο δήμος Πέλλας σε συνεργασία με φορείς και εθελοντές κατάφερε, ώστε η υποδοχή δρομέων και η εξυπηρέτησή τους στο χώρο εκκίνησης στην Πέλλα να γίνει με απόλυτη επιτυχία.

Το Σάββατο 1 Απριλίου, ώρα 11.30πμ, στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας .

Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας και την οργανωτική επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου, άρχισε στις 11.30 με το άναμμα του βωμού από τον μαθητή Βαγγέλη Βρόντζο, τον δάσκαλο - δρομέα μεγάλων αποστάσεων Γιώργο Χρυσοστομάκη και τον συνοδό τους Δημήτρη Σπυρίδη.

Στο πολιτιστικό πρόγραμμα, τον δήμο Πέλλας εκπροσώπησαν οι σπουδαστές του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου με υπεύθυνη τη διευθύντρια του Ωδείου κ. Μάχη Κυπραίου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία με αλλαγές στο μουσείο, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην έξοδο του χωριού. Λαμπαδηδρόμοι και συνοδοί λαμπαδηδρόμων ήταν οι μαθητές του γυμνασίου Πέλλας.

Με τίτλο « η Πέλλα Γιορτάζει », οι πολιτιστικοί σύλλογοι «η Αρχαία Πέλλα» και «Ανατολική Ρωμυλία» σε συνεργασία με τον δήμο Πέλλας ετοίμασαν μία όμορφη εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το Σάββατο 1 Απριλίου, στην πλατεία του χωριού στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι. Τα τοπικά εδέσματα που προσφέρθηκαν σε όλους, ετοίμασαν με ιδιαίτερη φροντίδα τα μέλη των συλλόγων της Πέλλας.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, η προϊστάμενη της εφορείας αρχαιοτήτων Πέλλας κ. Ελισάβετ Τσιγαρίδα, ο υποδιευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης Πέλλας κ. Πέτρος Περδικάτσης, εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής, αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος κόσμου.

Ο Δήμος Πέλλας ευχαριστεί θερμά για τη συνεργασία,

  • την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας
  • την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Γιαννιτσών και την Τροχαία Γιαννιτσών
  • την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών
  • την Φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας
  • το Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο
  • τον μορφωτικό όμιλο Πέλλας "Η Αρχαία Πέλλα"
  • τον πολιτιστικό σύλλογο Πέλλας "Η Ανατολική Ρωμυλία"
  • τους υπαλλήλους της Δημοτικής Ενότητας Πέλλας
  • τους υπαλλήλους του τμήματος καθαριότητας – περιβάλλοντος, σταδίου και της ΔΗΚΕΠΑΠ Δήμου Πέλλας

Πρέπει να τονιστεί επίσης η ιδιαίτερη προσφορά του κ. Χρήστου Χατζηβασιλείου, της κ. Κατερίνας Οικονομίδου διευθύντριας του γυμνασίου Πέλλας, του κ. Μπάμπη Γαϊτάνη δρομέα – ΚΦΓ του γυμνασίου Πέλλας.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν οι ομάδες υποστήριξης, τις οποίες αποτέλεσαν οι - εθελοντές - μαθητές του Γυμνασίου Πέλλας.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 2465 φορές