Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Με κεντρικό θέμα συζήτησης την προετοιμασία ενόψει της θερινής περιόδου για την προστασία από τις δασικές πυρκαγιές, συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018 και ώρα 8:30 π.μ. το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πέλλας σε συνέχεια σχετικής πρόσκλησης.

P1170172

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη δρομολόγηση έργων και δράσεων αντιπυρικής προστασίας από πλευράς δήμου αλλά και στην οργάνωση, τον συντονισμό και στην ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού για την αντιμετώπιση κινδύνων που προέρχονται από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

P1170173

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος σχολιάζοντας την μακροχρόνια στενή συνεργασία του δήμου  με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ως  κατεξοχήν αρμόδια για τις δασικές πυρκαγιές και αναφέρθηκε  στην πρόσφατη πρόσληψη νέων μόνιμων χειριστών μηχανημάτων έργων με τους οποίους ο δήμος Πέλλας θα μπορεί να συνδράμει στην αντιπυρική προστασία. Τέλος, καλωσόρισε την παρουσία στο Σ.Τ.Ο., πέραν των υπηρεσιακών παραγόντων και των εκπροσώπων εθελοντικών ομάδων του νομού.

P1170174

Στη συνέχεια τοποθετηθήκαν τα μέλη του Σ.Τ.Ο. ως εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, των φορέων Πολιτικής Προστασίας της Α.Δ.Μ.Θ. και της Π.Ε. Πέλλας, του Δασαρχείου Έδεσσας, της Αστυνομίας, του Στρατού και της Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. και η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με τις τοποθετήσεις και τις προτάσεις των εθελοντικών ομάδων Πολιτικής Προστασίας.  

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 1587 φορές