Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου η βράβευση του συγγραφέα Μάκη Τσίτα

Μια ξεχωριστή παρουσίαση βιβλίου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα Δ.Σ. στα Γιαννιτσά. Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος τίμησε τον συντοπίτη συγγραφέα Μάκη Τσίτα με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή του με το βραβείο λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 για το βιβλίο "Μάρτυς μου ο Θεός".

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα και με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί όρθιο την εκδήλωση, ο Δήμαρχος βράβευσε τον συγγραφέα Μάκη Τσίτα απονέμοντας του τιμητική διάκριση. "Η διάκριση αυτή εκτός από το γεγονός ότι κάνει περήφανη την οικογένεια σου, τιμάει και κάνει περήφανους και όλους εμάς, την γενέτειρα σου την Αξό αλλά και ολόκληρο το Δήμο Πέλλας. Η εργατικότητα και η συνέπεια του χαρακτήρα σου αποτέλεσαν τα θεμέλια για την τόσο μεγάλη και τόσο γρήγορη επιτυχία σου. Είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον θα ακολουθήσουν μεγαλύτερες και σπουδαιότερες από την σημερινή διακρίσεις. Συγχαρητήρια και εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσεις με την ίδια έμπνευση και αφοσίωση το δημιουργικό σου έργο" ανέφερε ο Δήμαρχος στο χαιρετισμό του.

Φανερά συγκινημένος ο Μάκης Τσίτας και με τη φράση "Ουδείς Προφήτης στον τόπο του" ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο Πέλλας που διοργάνωσε μια τόσο πετυχημένη τιμητική εκδήλωση. "Ευχαριστώ θερμά τον κ. Στάμκο γιατί με δική του πρωτοβουλία οργανώθηκε η σημερινή εκδήλωση. Νοιώθω απόψε, πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσους φίλους και γνωστούς, που βραβεύομαι για το έργο μου στον τόπο μου. Γεγονός που συμβαίνει σπάνια. Αποτελεί εξαίρεση η σημερινή πρωτοβουλία και είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γι' αυτό" δήλωσε ο συγγραφέας.

Συντονίστρια της παρουσίασης ήταν η κ. Γιάννα Καρύπη, καθηγήτρια, ενώ για τον συγγραφέα και το έργο του μίλησε η φίλη και συντοπίτισσα του Μάκη Τσίτα κ. Μάρθα Ιορδανίδου, φιλόλογος, η οποία αναφέρθηκε στα παιδικά χρόνια του συγγραφέα, στην κοινή τους πορεία, στο έργο του και στην αξία του βραβείου που απέσπασε ο συγγραφέας. Στη συγγραφή των παιδικών βιβλίων του Μάκη Τσίτα αναφέρθηκε η κ. Μαρία Αθανασιάδου, δασκάλα, η οποία διάβασε αποσπάσματα και κριτικές για τα παιδικά βιβλία του συγγραφέα. Ανάγνωση αποσπασμάτων από το βραβευμένο βιβλίο "Μάρτυς μου ο Θεός" έκανε ο κ. Αργύρης Ταφραλίδης, ηθοποιός του Θεατρικού Εργαστηρίου Γιαννιτσών. Η βραδιά έκλεισε με την συμμετοχή του εφηβικού τμήματος του Θεατρικού Εργαστηρίου Γιαννιτσών. Με επικεφαλής την θεατρολόγο κ. Αναστασία Χατζηλιάδου τα παιδιά του εργαστηρίου δραματοποίησαν το παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα "Ο αδέσποτος Κώστας".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής κ. Τζάκρη, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών επιχειρήσεων, Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του Δήμου Πέλλας.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 7337 φορές