Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πλαστική σακούλα, όχι ευχαριστώ»

Την Παρασκευή 5 Μαΐου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 7ης Ανθοέκθεσης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, συμμετοχή και ανταπόκριση η δράση με τίτλο: «Πλαστική σακούλα, όχι ευχαριστώ».

Η δράση είναι συνεχής, καθώς συμμετέχουν όλοι οι δήμοι του νομού, με συντονιστικούς φορείς την Περιφερειακή Ενότητας Πέλλας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Έδεσσας-Γιαννιτσών και την Β’θμια Εκπαίδευση Πέλλας, με την αρωγή της Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης Πέλλας και του Επιμελητηρίου Πέλλας.

Οι μαθητές όλων των βαθμίδων ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ζήλο κατασκευά-ζοντας αφίσες, πανό, ζωγραφιές αλλά και πάνινες τσάντες, που εκτέθηκαν για τέσσερις συνεχόμενες μέρες σε περίπτερο του δήμου στην καρδιά του πεζόδρομου και έκλεψαν τις εντυπώσεις! Η δράση περιελάμβανε την ενημέρωση των μαθητών νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, τις πρωινές ώρες με πληροφορίες για την πλαστική σακούλα και τις επιπτώσεις της στο περιβάλλον, καθώς και πληροφορίες για την αναγκαιότητα περιορισμού της και φυσικά ανακύκλωσής της.

Μέσα σε πλήθος κόσμου, οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων του δήμου Πέλλας πέρασαν το δικό τους μήνυμα, μέσω θεατρικών, χορευτικών και άλλων δρώμενων, που ξεσήκωσαν το κοινό. Ο δήμος από την μεριά, του μοίραζε δωρεάν πάνινη τσάντα, ευαισθητοποιώντας τους δημότες ενεργά.

Η δράση ολοκληρώνεται στις 27/05/2017, όπου οι μαθητές θα ενημερώνουν τον κόσμο έξω από τα καταστήματα, ανταλλάζοντας ταυτόχρονα την πλαστική σακούλα τους με πάνινη τσάντα, περνώντας το μήνυμα της μείωσης της αλόγιστης χρήσης πλαστικού στην καθημερινότητά μας.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 2342 φορές