Αφή Φλόγας ΧΧΙΙΙ Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PYEONGCHANG 2018»

Ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές έζησαν όσοι παρευρέθησαν στην τελετή Αφής της Φλόγας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «PYEONGCHANG 2018», την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών.

Ο δήμος Πέλλας διοργάνωσε μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση, την οποία ΄΄έντυσε΄΄ μοναδικά το μουσικό σχολείο Γιαννιτσών, ερμηνεύοντας τον Ολυμπιακό Ύμνο και το τραγούδι ΄΄ Να Το Φως΄, ενώ η Φιλαρμονική Γιαννιτσών δήμου Πέλλας ανέκρουσε τον ύμνο της Δημοκρατίας της Κορέας και τον Εθνικό μας ύμνο.

Ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής Xειμερινών Ο.Α. «PyeongChang 2018», κ. Γιουντζού Χόνγκ, ‘’χαρακτήρισε τα Γιαννιτσά, ιστορικό σημείο, από το οποίο περνά η Ολυμπιακή φλόγα μεταφέροντας τις Ολυμπιακές αξίες σε όλο τον κόσμο. Όπως πολύ εύστοχα τόνισε, οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι ένα σύμβολο Ελπίδας και Ειρήνης που θα πρέπει να βρίσκονται πέρα από κάθε πολιτική ένταση και δεν θα πρέπει να αποτελούν εργαλείο πολιτικών ελιγμών. Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να προάγουμε, αφήνοντας ΄΄την φλόγα να ανάψει μέσα μας΄΄ για τα όνειρα, το πάθος και το μέλλον, παντού και πάντα για όλους μας’’.

Ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος τόνισε μεταξύ άλλων ‘’Είμαστε περήφανοι που η πόλη μας αποτελεί έναν από τους σταθμούς της μεγάλης πορείας που θα ακολουθήσει η Ολυμπιακή φλόγα. Η φλόγα που έφτασε σήμερα στα Γιαννιτσά και θα συνεχίσει το μακρύ ταξίδι της μέχρι τη Δημοκρατία της Κορέας, δεν είναι μόνο μέρος ενός παγκόσμιου αθλητικού θεάματος. Συμβολίζει τα διαχρονικά μηνύματα της φιλίας και της αρμονικής συνύπαρξης των ανθρώπων, του ευ αγωνίζεσθε, της ειρήνης, της ελευθερίας, της δύναμης και της ανθρώπινης θέλησης. Είναι το σημάδι και η εντολή της ιστορίας ότι ένας καλύτερος κόσμος είναι εφικτός και αξίζει να αγωνιστούμε για να τον αποκτήσουμε’’.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής, μέλος της Ε.Ο.Ε. και Πρόεδρος Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας κ. Αθανάσιος Βασιλειάδης ανάμεσα στις ευχαριστίες του για την φιλοξενία της Ολυμπιακής Φλόγας, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο αναμνηστικό που προσέφερε ο δήμαρχος Πέλλας, στο εντυπωσιακό εκμαγείο του Αλέξανδρου Πάνα από το Μουσείο Πέλλας.

Τον βωμό άναψε η Αργυρή Ολυμπιονίκης 2004, Έλλη Μυστακίδου. Λαμπαδηδρόμοι ήταν ο Δημήτρης Σενεκίδης, Αργυρός Παραολυμπιονίκης του Ρίο, ο Βασίλης Τσαλικίδης με παγκόσμια διάκριση στο πρωτάθλημα κωπηλασίας και χρυσό μετάλλιο στους βαλκανικούς αγώνες 2017 και ο μαθητής – αγωνιστής Βαγγέλης Βρόντζος, με τον συνοδό του, δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Γιώργο Χρυσοστομάκη .

Συνοδοί λαμπαδηδρόμοι ήταν :

  • Η ομάδα χαντ μπολ ΓΑΣ ΄΄ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ΄΄ Γιαννιτσών, που εδώ και 25 χρόνια εκπροσωπεί τον δήμο Πέλλα στην Α1 Εθνική κατηγορία, με τις αθλήτριες – μέλη των εθνικών μας ομάδων: Δέσποινα Φράγκου, Βαρβάρα Πυριτίδου, Χρυσή Τροχίδου, Φωτεινή – Αδαμαντία Ξηρίδου, Χρυσή Μαυροπούλου, Ελευθερία – Αικατερίνη Τροχίδου, Στυλιανή Ντιμτσούδη, καθώς και τις αθλήτριες : Ιωάννα Πλιόγκα, Αρετή Σπυρίδου, Καλλιόπη Παντζαρτζή, Αναστασία Χατζησαββίδου, Μαρία Παύλου.
  • ο πανελληνιονίκης, Δημήτρης Τσίτσος, με Αργυρό μετάλλιο σε παγκόσμιους και σε βαλκανικούς αγώνες στον ακοντισμό - αθλητής του Ο.Φ.Κ.Α. 
  • ο πρωταθλητής Ελλάδας, Στέργιος Πλαλής, μέλος Εθνικής Ομάδας με Χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο τουρνουά ταεκβοντό - αθλητής του Α.Σ. Ταεκβοντό Γιαννιτσών ΄΄ Ο Φίλιππος΄΄
  • ο πανελληνιονίκης Θανάσης Ματζίρης – με Αργυρό μετάλλιο σε Διεθνή Συνάντηση στο δέκαθλο, ως μέλος της Εθνικής Ελλάδας - αθλητής του Ο.Φ.Κ.Α.
  • ο πανελληνιονίκης, Βασίλης Χειμωνίδης με χρυσό μετάλλιο σε Διεθνή Συνάντηση στο άλμα σε μήκος, ως μέλος της Εθνικής Ελλάδας -αθλητής του Ο.Φ.Κ.Α.
  • ο πρωταθλητής Ελλάδας Γεώργιος-Ευάγγελος Χατζηκόϊτσης μέλος Εθνικής Ομάδας ταεκβοντό – αθλητής του Α.Σ. Ταεκβοντό Γιαννιτσών ΄΄Ο Φίλιππος΄΄
  • η πρωταθλήτρια Ελλάδας Σεβαστή Γαβριηλίδου μέλος Εθνικής Ομάδας ταεκβοντό - αθλήτρια του Α.Σ. Ταεκβοντό Γιαννιτσών ΄΄Ο Φίλιππος΄΄
  • ο αθλητής του Ν.Ο.Γ. Σταύρος Παπαδόπουλος : 4 φορές χρυσός πανελληνιονίκης κωπηλασίας ΑΜΕΑ. Χρυσό μετάλλιο σε διεθνείς αγώνες κλειστής κωπηλασίας ΑΜΕΑ

Ο δήμος Πέλλας ευχαριστεί θερμά :

  • την τροχαία και την αστυνομική υποδιεύθυνση Γιαννιτσών
  • το μουσικό σχολείο Γιαννιτσών και τους υπεύθυνους καθηγητές Θανάση Ζλήκα και Παναγιώτη Ανδρέογλου
  • την φιλαρμονική Γιαννιτσών και τον μαέστρο Άρη Παυλίδη
  • τον ποντιακό σύλλογο ΄΄Εύξεινος Λέσχη Γιαννιτσών΄΄
  • το Λύκειο Ελληνίδων
  • τον εκπολιτιστικό όμιλο Γιαννιτσών ΄΄Η Πέλλα΄΄
  • τις ιέρειες: Μακρίνα Κατσανοπούλου, Ελένη Στεφανή, Ζωή Ντιούδη, Ευφροσύνη Καλαϊτζή, Αιμιλία Γαργάλα και Δήμητρα Τσαρτσαράκη.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 2823 φορές