Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μήνυμα της Αντιδημάρχου κα. Ζωής Κουτσοκώστα για την Παγκόσμια Ημέρα της οικογένειας

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα της οικογένειας και ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα, που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια, σε έναν πανάρχαιο θεσμό, ο οποίος και αποτελεί το βασικό κύτταρο της κοινωνίας.
Η οικογένεια αποτελεί τον καθοριστικής σημασίας φορέα, τόσο για την επιβίωση, όσο και για τη συναισθηματική ανάπτυξη του ατόμου κατά την παιδική του ηλικία. Παράλληλα, ως βασικός φορέας κοινωνικοποίησης, προσπαθεί και επιδιώκει μέσω της αγωγής που παρέχει στα μέλη της, να μεταδώσει σε αυτά αξίες και κανόνες που ισχύουν κάθε φορά, αλλά και την προετοιμασία τους για την ανάληψη των ρόλων και θέσεων που έχουν κοινωνικά καθοριστεί.

Ακόμη περισσότερο αναδεικνύεται η αξία του θεσμού σε περιόδους οικονομικής κρίσης με υψηλά ποσοστά ανεργίας και χαμηλά εισοδήματα για τους εργαζόμενους γονείς. Οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα μας έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ελληνική οικογένεια, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να δοκιμάζουν την ίδια της τη συνοχή.

Ως εκ τούτου, η στήριξη της οικογένειας αποτελεί επένδυση για το μέλλον των παιδιών μας και της χώρας μας. Ο δήμος Πέλλας μέσω των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών του υποστηρίζει την οικογένεια και είναι αρωγός και συμπαραστάτης στο δύσκολο έργο των γονέων για την συνοχή και την σταθερότητα στην οικογένεια.

Ζωή Ι. Κουτσοκώστα
Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Γιαννιτσών – Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας

Διαβάστηκε 1290 φορές