Ανακοίνωση Προέδρου ΔΕΥΑ Πέλλας για το πρόβλημα λειψυδρίας στην Κρύα Βρύση

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, σχετικά με το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η πόλη της Κρύας Βρύσης τις τελευταίες ημέρες σας ενημερώνουμε ότι, η βλάβη που προκλήθηκε σε μία από τις τρεις (3) γεωτρήσεις που τροφοδοτούν το δίκτυο ύδρευσης, αποκαταστάθηκε εντός δύο ημερών. Παρόλα αυτά, το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται σε αρκετές κατοικίες δευτέρου ορόφου. Το δίκτυο λειτουργεί ομαλά, χωρίς προβλήματα και η παροχή νερού ξεπερνά τα 5500 κυβικά νερού το 24ωρο, δηλαδή, περισσότερο από ένα (1) κυβικό νερού ανά κάτοικο ημερησίως! Ποσότητα που υπερκαλύπτει τις φυσιολογικές ανάγκες των δημοτών ακόμη και την περίοδο του καλοκαιριού. Η υδροδότηση όμως εξακολουθεί να γίνεται με προβλήματα και αυτό οφείλεται  στην αλόγιστη χρήση του νερού, σε ανοιχτές βρύσες και στη λειτουργία πιεστικών που λειτουργούν ανταγωνιστικά μεταξύ των καταναλωτών.

Ως εκ τούτου, συνιστάται στους κατοίκους να περιορίσουν την άσκοπη κατανάλωση νερού και να αφήνουν τις βρύσες ελάχιστα ανοιχτές, προκειμένου να περιοριστεί η σπατάλη νερού και να υδροδοτηθεί κανονικά ολόκληρη η πόλη. Αρκούν λίγες σταγόνες νερού ανά δευτερόλεπτο για να μην παγώσει μια βρύση.

Σε διαφορετική περίπτωση και επειδή δεν υπάρχει τεχνικό πρόβλημα προς επίλυση, πολλοί συνδημότες μας θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την υδροδότησή τους.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ
Γεώργιος Τόσιος

Διαβάστηκε 1582 φορές