Ανακοίνωση της επιτροπής αντιμετώπισης της πανδημίας του δήμου Πέλλας

Η προσπάθεια αποτελεσματικού ελέγχου και περιορισμού ενός τρίτου κύματος πανδημίας στην περιοχή μας εξαρτάται κυρίως (πέρα από την ισχύ των γενικών απαγορευτικών μέτρων και των μέτρων προστασίας), από την αντικειμενική καταγραφή των κρουσμάτων ως απόρροια της αυξημένης κοινωνικής κινητικότητας και χαλάρωσης του εορταστικού δεκαπενθήμερου.

Τα γενικευμένα προληπτικά - διαγνωστικά test Covid 19, στους αγροτικούς και αστικούς οικισμούς, η μεγάλη συμμετοχή του πληθυσμού σε αυτά, ο εντοπισμός η απομόνωση και η σωστή ιατρική παρακολούθηση των πασχόντων, είναι τα κύρια μέσα που διαθέτουμε ως οργανωμένη κοινωνία για τον έγκαιρο περιορισμό των επιπτώσεων της πανδημίας.

Οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ μπορούν να εξασφαλίσουν την πραγματοποίηση των μαζικών διαγνωστικών test, κατά την θεωρούμενη περίοδο αιχμής από 10/1/21 – 22/1/21 σε όλους τους οικισμούς. Αυτό όμως που θα διασφαλίσει την επιτυχία αυτής της προσπάθειας, είναι η μεγάλη απρόσκοπτη συμμετοχή των πολιτών και κυρίως αυτών που ασκούν επαγγέλματα που τους φέρνουν σε καθημερινή επαφή με πολλούς πολίτες, όπως (φούρνοι, μπακάλικα, μανάβικα, κομμωτήρια , βενζινάδικα κλπ). Θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση του προγράμματος από την συντονίστρια του ΕΟΔΥ της περιοχής μας κ. Χαραλαμπίδου Αθηνά, προς τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και μέσω αυτών της έγκαιρης ενημέρωσης των πολιτών.

Για την Επιτροπή Πρόληψης Covid 19 του Δήμου Πέλλας
Ο Συντονιστής
Ηλίας Θεοδωρίδης

Διαβάστηκε 1379 φορές