ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ "Παρέμβαση στο παλιό Κοινοτικό Κατάστημα Εσωβάλτων και μετατροπή του σε Λαογραφικό Μουσείο"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                            ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ    22 - 04 - 2014  
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ                                               Αρ.Πρωτ  20815
ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Στα Γιαννιτσά, σήμερα 22η  Απριλίου  2014, ημέρα Τρίτη  και ώρα 10.00 π.μ., στα γραφεία του Δημοτικού Καταστήματος, συνήλθε η αρμόδια τριμελής Επιτροπή Διαγωνισμού για έργα του Ν.3263/2004 όπως ορίσθηκε με την υπ΄ αριθμό 93/2014 απόφαση της Ο.Ε. του Δήμου Πέλλας, η οποία έλαβε υπόψη τις διατάξεις:
1.    του άρθρου 21 παρ. 1 του Ν. 3669/2008
2.    Την με αριθμ.ΔΙΣΚΠΟ /Φ. 18/ οικ. 23243/ 23-11-2011 απόφαση του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

αποτελούμενη από τους : 1) Χρυσάνθου Γεώργιο - πρόεδρο, 2) Λουκίδη Παύλο  μέλος και  3) Παπαστεργίου Κωνσταντίνο – μέλος, για να διενεργήσει τον ανοιχτό δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές, με το σύστημα προσφοράς με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ), για την ανάδειξη αναδόχου κατασκευής του έργου «Παρέμβαση στο παλιό Κοινοτικό Κατάστημα Εσωβάλτων και μετατροπή του σε Λαογραφικό Μουσείο»  σύμφωνα με την υπ΄ αριθμό 02/2012  μελέτη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Πέλλας και με προϋπολογισμό δαπάνης εργασιών  170.000,00  € με Φ.Π.Α., για το οποίο εκδόθηκε η απόφαση   69/2014 Οικονομικής Επιτροπής καθορισμού όρων δημοπράτησης .

Η Επιτροπή Διαγωνισμού παρέλαβε τους κάτωθι φακέλους προσφοράς, που κατατέθηκαν ενώπιόν της :
1)   Κ/Ξ Τούρας - Ντιούδης, με αύξοντα αριθμό 1,
2)   Πούλκας Δημήτριος ΕΔΕ, με αύξοντα αριθμό 2,
3)   Κ/Ξ "Εργοτέχνημα ΕΠΕ - Ανθυμίδης, με αύξοντα αριθμό 3,
4)   Κ/Ξ Οξούζης- Κωτής, με αύξοντα αριθμό 4,
5)   "Δημοσθένης" Κατασκευαστική ΑΒΕΤΕ,  με αύξοντα αριθμό 5 ,
6)   Κ/Ξ Μηνάς - Ζηνοβιάδης , με αύξοντα αριθμό 6,
7)   Ιωάννης Ανδρονικίδης Ο.Ε., με αύξοντα αριθμό 7 ,
8)   Κ/Ξ Σιάνης-Αθανασίου-Χατζαργυρός,  με αύξοντα αριθμό 8 ,
9)   Κ/Ξ Μηντζιαρίδης-Αυγολούπης, με αύξοντα αριθμό 9 ,
10)  Κ/Ξ Καλαιτζίδης-Γκαβανάς, με αύξοντα αριθμό 10 ,
11) "Ισοδομή" Ε.Ε. , με αύξοντα αριθμό 11 ,
12)  Κ/Ξ Πλιάτσιος-Σαλαμπασίδης-Χάσογλου, με αύξοντα αριθμό 12 ,
13)  Θεοδωρίδης Κων/νος ΕΔΕ, με αύξοντα αριθμό 13.

και κήρυξε την λήξη της παραλαβής των προσφορών, σύμφωνα με την παράγραφο 6 του άρθρου 17 του Π.Δ.609/85.

Η παραλαβή και η εξέταση των προσφορών στην ανοιχτή δημοπρασία έγινε από την Επιτροπή Διαγωνισμού αυθημερόν, σε δημόσια συνεδρίαση και σε ενιαίο στάδιο, το οποίο περιελάμβανε τον έλεγχο των δικαιολογητικών συμμετοχής, την αποσφράγιση και τον έλεγχο των οικονομικών προσφορών και την υποβολή του πρακτικού της για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας.

Για κάθε φάκελο προσφοράς που κατατέθηκε ενώπιόν της, η Επιτροπή Διαγωνισμού έλεγξε τη νομιμοποίηση του προσώπου που τον υπέβαλε. Για το σύνολο των φακέλων προσφοράς που υποβλήθηκαν στο διαγωνισμό, η Επιτροπή κατέγραψε στον Πίνακα ο οποίος συνοδεύει το Πρακτικό της, τα υποβληθέντα δικαιολογητικά συμμετοχής, τα μονοέγραψε, έλεγξε τη βεβαίωση εγγραφής στο Μ.Ε.Ε.Π. ή σε άλλο επαγγελματικό μητρώο ή κατάλογο. Μονοέγραψε τις προσφορές και ανακοίνωσε τα επιμέρους στοιχεία τους για κάθε διαγωνιζόμενο.

Καταχώρησε επίσης όλες τις υποβληθείσες οικονομικές προσφορές κατά σειρά μειοδοσίας στον Πίνακα οικονομικών προσφορών, ο οποίος συνοδεύει το πρακτικό της.

Η Επιτροπή, ξεκινώντας από τον πρώτο μειοδότη και ακολουθώντας την σειρά μειοδοσίας, έλεγξε, για κάθε διαγωνιζόμενο, την έγκυρη συμμετοχή του στον διαγωνισμό σύμφωνα με όσα ορίζονται στη διακήρυξη. Επίσης έλεγξε για κάθε διαγωνιζόμενο, το παραδεκτό της οικονομικής του προσφοράς, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ.609/85 για το εφαρμοζόμενο σύστημα υποβολής προσφορών. Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας, έλεγξε την πληρότητα υπογραφών-μονογραφών στο Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς των διαγωνιζομένων και παρακράτησε τα κατά νόμο μηχανόσημα. Στη συνέχεια, έλεγξε σύμφωνα με τις παραγράφους 4 και 5 του άρθρου 7 του Π.Δ.609/85 όπως ισχύει, την ορθότητα συμπλήρωσης του Εντύπου Οικονομικής Προσφοράς των διαγωνιζομένων, την αριθμητική και την ολόγραφη αναγραφή των επιμέρους ποσοστών έκπτωσης και έκανε λογιστικές διορθώσεις τον έλεγχο ομαλότητας των προσφορών.

Μετά την ολοκλήρωση του πλήρους ελέγχου των δικαιολογητικών συμμετοχής και των οικονομικών προσφορών για το σύνολο των διαγωνιζομένων, η Επιτροπή έκρινε ότι :
οι κάτωθι, κατά σειρά μειοδοσίας, προσφορές ήταν πλήρεις και παραδεκτές:

1) Κ/Ξ Οξούζης- Κωτής, με αύξοντα αριθμό 4, και έκπτωση 58 %
2) Κ/Ξ Καλαιτζίδης-Γκαβανάς, με αύξοντα αριθμό 10, και έκπτωση 46,70 %
3) "Ισοδομή" Ε.Ε. , με αύξοντα αριθμό 11, και έκπτωση 43,05 %
4) Κ/Ξ Πλιάτσιος-Σαλαμπασίδης-Χάσογλου, με αύξοντα αριθμό 12, και έκπτωση 39,14 %
5) Κ/Ξ Μηνάς - Ζηνοβιάδης , με αύξοντα αριθμό 6, και έκπτωση 39 %
6) Πούλκας Δημήτριος ΕΔΕ, με αύξοντα αριθμό 2, και έκπτωση 37,13 %
7) Κ/Ξ "Εργοτέχνημα ΕΠΕ - Ανθυμίδης, με αύξοντα αριθμό 3, και έκπτωση 35,46 %
8) Ιωάννης Ανδρονικίδης Ο.Ε., με αύξοντα αριθμό 7, και έκπτωση 35,36 %
9) Κ/Ξ Μηντζιαρίδης-Αυγολούπης, με αύξοντα αριθμό 9, και έκπτωση 31,33 %
10) Κ/Ξ Σιάνης-Αθανασίου-Χατζαργυρός,  με αύξοντα αριθμό 8, και έκπτωση 28 %
11) Κ/Ξ Τούρας - Ντιούδης, με αύξοντα αριθμό 1, με έκπτωση 18 % και
      Θεοδωρίδης Κων/νος ΕΔΕ, με αύξοντα αριθμό 13, και έκπτωση 18 %
12) "Δημοσθένης" Κατασκευαστική ΑΒΕΤΕ,  με αύξοντα αριθμό 5, και έκπτωση 1 %

Κατά συνέπεια, η επιτροπή εισηγείται την ανάθεση του έργου στην πρώτη κατά σειρά μειοδοσίας Κοινοπραξία Οξούζης Χ. - Κωτής  Ν., με έκπτωση 58%.

Γνωστοποιείται στους διαγωνιζομένους ότι το Πρακτικό διατίθεται για ενημέρωσή τους και ότι μπορούν μέσα σε πέντε (5) ημέρες να υποβάλλουν όλες τις τυχόν ενστάσεις τους, οι οποίες απευθύνονται στην Προϊσταμένη Αρχή.

Αν κατά του ανωτέρω πρακτικού δεν υποβληθούν ενστάσεις, η Επιτροπή Διαγωνισμού θα υποβάλλει το πρακτικό για το αποτέλεσμα της δημοπρασίας στην Προϊσταμένη Αρχή, η οποία θα εγκρίνει το αποτέλεσμα, επιφυλασσομένων των διατάξεων του άρθρου 2 του Ν.3263/2004.

Αν υποβληθούν ενστάσεις, η Επιτροπή Διαγωνισμού θα τις διαβιβάσει μαζί με το πρακτικό και την γνώμη της στην Προϊσταμένη Αρχή, η οποία θα εκδικάσει τις ενστάσεις, θα αποφασίσει και τελικά θα εγκρίνει το αποτέλεσμα.


Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Χρυσάνθου Γεώργιος, Πρόεδρος

2. Λουκίδης Παύλος, μέλος

3. Παπαστεργίου Κωνσταντίνος, μέλος

Διαβάστηκε 3955 φορές