Pella Half Marathon

PELLA HALF MARATHON 2023

Ο Δήμος  Πέλλας τιμώντας την μνήμη των 120 εκτελεσθέντων Γιαννιτσιωτών  την 14η Σεπτεμβρίου 1944 κατά τη Γερμανική κατοχή στα Γιαννιτσά, διοργανώνει τον ΔΡΟΜΟ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών-Ο.Μ.Γ. και την    ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 2023  περιλαμβάνει:

ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ 2023 

 1. 10ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος ΄΄PELLA HALF MARATHON ΄΄
 2. ΔΡΟΜΟΣ ΄΄ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΟΝΤΖΟΣ΄΄ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΒΑΔΗΝ / ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ 5,5 km.
 3. ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ –  ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΡΕΞΙΜΟ & ΒΑΔΗΝ   1000μ.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

PELLA HALF MARATHON 2023

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:  ΚΥΡΙΑΚΗ   24  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2023

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:         Πεζόδρομος Γιαννιτσών   (Πολεμικό Μουσείο – Πλατεία ΕΠΟΝ)

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ:              09:00

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:                 Πεζόδρομος Γιαννιτσών   (Πολεμικό Μουσείο – Πλατεία ΕΠΟΝ)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ :

Εγγραφές : Τρίτη 29 Αυγούστου  2023 ως εξής:

 • Ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας: dimospellas.gr/marathon
 • Στο γραφείο αθλητισμού Δήμου Πέλλας  τηλ. 2382 3 50850 ώρες 9:00 – 13:00
 • email: aodig@giannitsa.gr  το οποίο θα δέχεται και τις εγγραφές εθελοντών.

ΚΟΣΤΟΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ : 5 ΕΥΡΏ

 • κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς IBAN GR57017225252057766287 ΟΜΑΔΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ για συμμετοχή στον Δρόμο Θυσίας 2023
 • στην γραμματεία / Ο.Μ.Γ.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2005 και μεγαλύτεροι).

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΚΚΙΝΗΣΗΣΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ :

Η γραμματεία θα λειτουργήσει  το  Σάββατο 23/09  από  τις 18:00 μέχρι τις 21:00 και την Κυριακή 24/09 από τις 07:00 μέχρι τις 08.30 στο Πολύκεντρο Γιαννιτσών (πεζόδρομος). Οι αθλητές θα παραλαμβάνουν τον αριθμό συμμετοχής, τον οποίο πρέπει να φέρουν στο στήθος, το ατομικό chip χρονομέτρησης, τσάντα για τα ατομικά είδη.

Στον χώρο υπάρχουν αποδυτήρια ανδρών, γυναικών, WC, ιατρός αγώνα, φυσικοθεραπευτής καθώς και τα προσωπικά είδη των δρομέων τα οποία θα φυλάσσονται σε ειδικό χώρο και θα παραδίδονται από εθελοντές με την επίδειξη του αριθμούσυμμετοχής.

Η παράδοση των ατομικών υγρών θα γίνεται μέχρι τις 08:00 στην γραμματεία.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ:

Πεζόδρομος Γιαννιτσών/πλατεία ΕΠΟΝ, – οδός  Ελ.Βενιζέλου – πλατεία Γκόνου Γιώτα- οδός Χατζηδημητρίου- οδός Μακεδονομάχων – οδός Τσακμάκη – οδός Αναπαύσεως – Μνημείο Μακεδονικού αγώνα- επ.οδός Μνημείου – Κολοκοτρώνη προς Αμπελειές – Αμπελειές/κέντρο – Αμπελειές έως frutofarm – επ. δρόμος προς Ν.Μυλότοπο – Ν. Μυλότοπος/κέντρο – έξοδος από Ν.Μυλότοπο προς Αξό – Αξός /κέντρο – έξοδος από Αξό προς Γιαννιτσά –  Γιαννιτσά/οδός 20ης Οκτωβρίου – οδός Νικηφόρου – οδός  Βενιζέλου – Πεζόδρομος Γιαννιτσών/πλατεία ΕΠΟΝ.

Η διαδρομή είναι ασφάλτινη, απόλυτα ασφαλής, διατρέχει το κέντρο της πόλης, συνεχίζει στον ιστορικό λόφο Φιλίππειο έως το μνημείο Μακεδονικού Αγώνα, περνάει από τα χωριά Αμπελειές, Ν. Μυλότοπο και Αξό επιστρέφει στα Γιαννιτσά  και  καταλήγει στον πεζόδρομο.

Χιλιομετρικές ενδείξεις

Σε κάθε χιλιόμετρο της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΩΝΧΥΜΩΝ:

Αφετηρία (νερά)

1ος σταθμός στο 4ο χλμ (νερά)

2ος σταθμός στο 8ο χλμ. της διαδρομής (νερά – ισοτονικά)

3ος σταθμός στο 12ο χλμ. της διαδρομής (νερά)

4ος σταθμός στο 15ο χλμ. της διαδρομής (νερά – ισοτονικά)

5ος σταθμός στο 18ο χλμ. της διαδρομής (νερά)

Τερματισμός (νερά, χυμοί)

Τα προσωπικά υγρά των αθλητών  θα βρίσκονται στον 2ο  και 4ο σταθμό.

Οι αθλητές – αθλήτριες, επιτρέπεται να τροφοδοτούνται μόνο από τους προκαθορισμένους από την διοργάνωση, σταθμούς τροφοδοσίας στη αγωνιστική διαδρομή. Η τροφοδοσία των αθλητών θα γίνεται αποκλειστικά στους προαναφερόμενους σταθμούς τροφοδοσίας, εκτός και αν λόγω εκτάκτων συνθηκών η διοργάνωση λάβει πρόσθετα μέτρα.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

Η συνολική διάρκεια του αγώνα είναι  τρεις   (3)  ώρες.

Εκκίνηση ώρα 09:00, λήξη τερματισμών ώρα 12:00.

Όχημα θα επιβιβάζει τους δρομείς που δεν θα ολοκληρώνουν την προσπάθεια εντός του οριζόμενου επίσημου χρόνου του αγώνα και θα τους αποβιβάσει στον τερματισμό.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ:
Πεζόδρομος Γιαννιτσών – Πλατεία ΕΠΟΝ, έως ώρα 12:00.

Στον τερματισμό θα υπάρχουν νερά και χυμοί ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας έχει προβλεφθεί χώρος  για την υποδοχή των δρομέων. Τα προσωπικά είδη των δρομέων θα παραδίδονται από τον ειδικό χώρο φύλαξης εντός στρατιωτικής σκηνής, με ευθύνη εθελοντών.

Λειτουργούν αποδυτήρια στο παρακείμενο κτήριο του Πολύκεντρου.

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ:

Σε κάθε συμμετέχοντα θα δοθεί ένα τσιπ  χρονομέτρησης (Bib).  Για τον έλεγχο των συμμετεχόντων θα υπάρχουν για τον Ημιμαραθώνιο σταθμοί ελέγχου στην εκκίνηση, στο 10,00χλμ και στον τερματισμό. Δρομείς που δε θα ακολουθήσουν τη διαδρομή και τα προβλεπόμενα  σημεία ελέγχου θα ακυρώνονται.

Προσοχή: Ο χρόνος σας δεν θα καταχωρηθεί και δεν θα συμπεριληφθείτε στα αποτελέσματα εάν δεν έχετε το chip χρονομέτρησης και δεν περνάτε πάνω από τους τάπητες χρονομέτρησης.

 

ΜΕΤΡΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Δρόμου  21.097,5  είναι μετρημένη από  επίσημο μετρητή της IAAF/AIMS .

ΑΠΟΝΟΜΕΣ:
Οι απονομές στους νικητές θα γίνουν στον χώρο τερματισμού με ώρα έναρξης 13:00.

ΕΠΑΘΛΑ: Απονέμεται μετάλλιο και δίπλωμα σε καθένα από τους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών , όπως και όλων των κατηγοριών. Στον πρώτο αθλητή και στην πρώτη αθλήτρια όλων των κατηγοριών θα απονεμηθεί κύπελλο. Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΩΝΓΥΝΑΙΚΩΝ

 1. 18 – 30
 2. 31 – 40
 3. 41 – 50
 4. 51 – 60
 5. 61 – 70
 6. 71 +

ΙΑΤΡΙΚΑ:
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για την συμμετοχή τους σε αγώνες για αυτό όσοι θα συμμετάσχουν , υποχρεούνται να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρικό έλεγχο με προσωπική τους ευθύνη και να μην αποκλείει την συμμετοχή τους. Κατά τον αγώνα ασθενοφόρο με ιατρό θα συνοδεύσει τους δρομείς.

Ιατροί θα υπάρχουν στον χώρο εκκίνησης και στον τερματισμό.

Φυσικοθεραπευτής θα βρίσκεται στον χώρο εκκίνησης και στον τερματισμό. Επίσης την πληρότητα ιατρικής κάλυψης του αγώνα εξασφαλίζουν ομάδες πιστοποιημένων διασωστών που θα καλύπτουν τον αγώνα.

ΟΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ:

Όχημα θα επιβιβάζει τους δρομείς που επιθυμούν να διακόψουν ή δεν ολοκληρώνουν την αγωνιστική προσπάθεια εντός του οριζόμενου χρόνου και θα τους αποβιβάσει στον τερματισμό.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:

Η τροχαία Γιαννιτσών με προσωπικό και  οχήματα θα παρέχει την απόλυτα ασφαλή όδευση των δρομέων σε προγραμματισμένη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στους εμπλεκόμενους δρόμους,  σε συνεργασία με τους εθελοντές ποδηλάτες.