Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο

Ιδρύθηκε το 1979 χάρη στην πρωτοβουλία συμπολιτών μας και ξεκίνησε τη λειτουργία του ως ιδιωτικό με την ονομασία «Αλεξάνδρειο Ωδείο». Το 1985 περιήλθε στο Δήμο Γιαννιτσών, μετονομάστηκε σε «Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών» και αναγνωρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού ως επίσημο, εκπαιδευτικό, μουσικό ίδρυμα.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Α.Δ.Ω.Γ. δραστηριοποιούνται τα εξής μουσικά σύνολα:

Μαθητική Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής
Παιδική Χορωδία
Νεανική Χορωδία
Μεικτή Χορωδία

Η μουσική εκπαίδευση διαμορφώνει νέους που αισθάνονται, σκέφτονται,  πράττουν. Καλλιεργεί τη ψυχή και το πνεύμα του παιδιού, προσφέρει ψυχαγωγία. Μέσω των μουσικών συνόλων αναπτύσσεται ο βαθμός κοινωνικοποίησης και ομαδικού πνεύματος του μικρού μαθητή.

Σήμερα, στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο διδάσκονται:

Πιάνο, Κλασσική κιθάρα, Βιολί
Ακορντεόν, Αρμόνιο, Μπουζούκι
Τρομπέτα, Κλαρινέτο, Φλάουτο
Γαλλικό Κόρνο, Τρομπόνι
Τούμπα, Ποντιακή λύρα
Παραδοσιακά Κρουστά
Drum set
Φωνητική Τέχνη
Θεωρία και Ανώτερα Θεωρητικά της Ευρωπαϊκής Μουσικής
Βυζαντινή Μουσική
Μουσική Προπαίδεια(Μουσική Αγωγή για Προσχολικές Ηλικίες)

Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο
Αγ. Γεωργίου 2, Γιαννιτσά

Τηλ. Γραμματείας: 23820 24434
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. " data-mce-href="mailto:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. ">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

Διαβάστηκε 43344 φορές