Καλλιτεχνικά Εργαστήρια ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Το 1997 η τότε ΔΕΠΑ Γιαννιτσών σύστησε το τμήμα των Καλλιτεχνικών Εργαστηρίων με σκοπό να διδάξει τις εικαστικές τέχνες, να φέρει σε επαφή την πόλη με την τοπική τέχνη, να μοιραστεί την αισθητική εμπειρία της τοπικής παράδοσης. Σήμερα, τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια αποτελούν ένα δημιουργικό καταφύγιο μιας συνήθως φορτικής καθημερινότητας.

Απευθύνονται σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Πέλλας με ειδικά διαμορφωμένα, ολιγομελή τμήματα μαθητών και ενηλίκων. Οι τέχνες που διδάσκονται είναι το βιτρώ, η ζωγραφική, η κεραμική, η χαλκογραφία και το ψηφιδωτό. Οι εκπαιδευτές, τοπικοί καλλιτέχνες με πολύχρονη εμπειρία έχουν μεταπλάσσει τα εργαστήρια σε φιλόξενες γωνιές τέχνης.

Το πέρας του καλλιτεχνικού έτους γιορτάζεται με την καθιερωμένη, ετήσια έκθεση στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών. Οι εκπαιδευόμενοι με τη βοήθεια και καθοδήγηση των δασκάλων τους εκθέτουν τις δημιουργίες τους. Έργα τέχνης, αντίγραφα αρχαίων έργων, χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα εκτίθενται στην ωραία αυτή γιορτή που μαρτυρά την υψηλή ποιότητα των μαθημάτων αλλά και τις δυνατότητες των εμπνευσμένων ερασιτεχνών, που παρακολουθούν τα μαθήματα. Οι εγγραφές για τη νέα χρονιά ξεκινούν το μήνα Σεπτέμβριο.

Καλλιτεχνικά Εργαστήρια ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
Τηλ. Γραμματείας: 23820 24434

Διαβάστηκε 53358 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σύλλογοι Αίθουσες / Χώροι Πολλαπλών Χρήσεων »

Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών - Χάρτης