Παρέλαση 2012

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια και συγκίνηση, πραγματοποιήθηκε  η καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση της 20ης Οκτωβρίου-ημέρα απελευθέρωσης της πόλης μας από τον τουρκικό ζυγό-  παρουσία θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας.

Παρέλαση 2012

Τις επετειακές εκδηλώσεις της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση των Γιαννιτσών, λάμπρυνε με την παρουσία του ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμος ο οποίος παρακολούθησε την παρέλαση από  την εξέδρα των επισήμων. Μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο στην εξέδρα παρευρίσκονταν ο Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Αντιστράτηγος Διοικητής του Β Σώματος Στρατού κ. Κωνσταντίνος Τόπης καθώς και οι λοιποί επίσημοι προσκεκλημένοι.

Παρέλαση 2012

Καθολική ήταν η συμμετοχή των σχολείων όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της Δημοτικής Ενότητας Γιαννιτσών, ενώ παρήλασαν και οι σημαίες όλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Πέλλας. Ακόμη εκτός της καθιερωμένης παρουσίας των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου, φέτος συμμετείχαν στην παρέλαση και τα Λύκεια Ελληνίδων Ξάνθης και Κέρκυρας.  Εντυπωσιακή άλλωστε, ήταν και η παρουσία του Συλλόγου Ειδικών Δυνάμεων Ν. Πέλλας με τη συμμετοχή ανδρών των ειδικών δυνάμεων από διάφορες περιοχές της χώρας και τη συνοδεία από παλιά στρατιωτικά οχήματα. Τέλος, με μεγάλη ευχαρίστηση και μετά από αρκετά χρόνια απουσίας από τις παρελάσεις της πόλης μας, ο κόσμος επευφημούσε τη συμμετοχή του τάγματος κληρωτών με τη συνοδεία της στρατιωτικής μπάντας στην παρέλαση.

Παρέλαση 2012

Μετά το πέρας της παρέλασης ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόριος Στάμκος, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κκ. Ιερώνυμο που τίμησε αυτές τις τόσο σημαντικές ιστορικές στιγμές για τον τόπο μας με τη παρουσία του και τόνισε πως σήμερα έχει ανάγκη ο λαός μας από την  πατρική του αγάπη, την εμπνευσμένη καθοδήγησή του αλλά και την ενεργή στήριξη της Εκκλησίας.


Ευχαριστούμε για την συνεργασία
         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάστηκε 6806 φορές