Δρόμος Θυσίας 2013 "PELLA HALF MARATHON"

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του Δρόμου Θυσίας 2013 -  PELLA HALF MARATHON , ξεκίνησε την Τετάρτη 11/9, με τη λήξη της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχών. Οι συμμετοχές έσπασαν το φράγμα των 700 δηλώσεων, καταγράφοντας το πρώτο και μεγάλο ρεκόρ της διοργάνωσης. Στην γραμμή αφετηρίας αναμένεται να βρεθούν πάνω από 700 δρομείς και περιπατητές, άνδρες, γυναίκες και παιδιά ηλικίας  από 8 έως 79 ετών, αριθμός διπλάσιος σε σχέση με τα περσινά δεδομένα.

Ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Στάμκος, με αφορμή την διοργάνωση του Δρόμου Θυσίας 2013, δηλώνει :  
"Έχουν περάσει 69 χρόνια από την 14η Σεπτεμβρίου 1944, από την ομαδική εκτέλεση των 120 συμπολιτών μας.
Κάθε χρόνο στο γύρισμα της ιστορικής ημερομηνίας της Θυσίας των Γιαννιτσωτών, οι ζωντανοί θυμόμαστε τους αγωνιστές της αντίστασης και της λευτεριάς. Ιερή υποχρέωσή μας η μνήμη των νεκρών. Οι μνήμες ζωντανεύουν και τα συναισθήματα όλων μας είναι διάχυτα τιμώντας τη Θυσία τους.
Ο Ηρωισμός των συμπατριωτών μας δείχνει το δρόμο των αξιών, του χρέους μας απέναντι στην κοινωνία και τη νέα γενιά.Ο εορτασμός της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο στην ανανέωση της ιστορικής μνήμης, πρέπει να γίνει η πηγή από την οποία θα αντλήσουμε όλοι μας και ιδιαίτερα η νέα γενιά, διδάγματα για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν από τους προγόνους μας που δεν πολέμησαν με όπλο τη γνώση, αλλά τη δύναμη της ψυχής και τη μεγαλειώδη αγάπη τους για την πατρίδα.
Ο Δήμος Πέλλας αποδίδοντας με ευλάβεια φόρο τιμής στον Ηρωισμό των συμπατριωτών μας διοργανώνει το Δρόμο Θυσίας 2013.
Ευχαριστώ θερμά όλους όσους συμβάλλουν στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης  και εύχομαι Καλό αγώνα και  Καλή επιτυχία."

Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πέλλας και με την Ο.Μ.Γιαννιτσών, προετοιμάζονται πυρετωδώς για να υποδεχθούν τους δρομείς από όλη την Ελλάδα . Για την επιτυχία όμως αυτού του μεγάλου εγχειρήματος και την καθιέρωσή του Δρόμου Θυσίας Διεθνώς καιΠανελληνίως χρειάζεται, η συνεργασία των συμπολιτών μας. Για αυτό παρακαλούμε τον κόσμο να βρεθεί στον δρόμο και στις διασταυρώσεις για να ενισχύσει τους δρομείς. Παρακαλούμε επίσης τους οδηγούς να ακολουθήσουν τα μέτρα τάξης της τροχαίας,  να σεβαστούν τους αγωνιζόμενους και να μην παρκάρουν το όχημά τους πάνω στο μήκος της διαδρομής μέσα στην πόλη την Κυριακή 15/9 από τις 07.00 έως τις 11.00.

Οι δρομείς και οι περιπατητές των Γιαννιτσών , μπορούν να προσέλθουν στην γραμματεία, την παραμονή του αγώνα, το Σάββατο 14/11, ώρες 6-9μμ, στο πολύκεντρο –πεζόδρομος Γιαννιτσών, ώστε να μην υπάρξει συμφόρηση, το πρωϊ της Κυριακής.

                                                               ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ
            Οι εθελοντές καταγράφουν το δικό τους ρεκορ στην διοργάνωση. Πάνω από 160 πολίτες , σύλλογοι, εκπαιδευτικά κέντρα και επιχειρήσεις, δήλωσαν συμμετοχή και εντάχθηκαν στους  μηχανισμούς  υποστήριξης οι οποίοι δουλεύουν εντατικά ώστε να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες της διοργάνωσης. Διασώστες από την  ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας ΗΦΑΙΣΤΟΣ, μοτοσυκλετιστές από τον ΟΦΜ Καρυώτισσας , ποδηλάτες  και η εθελοντική ομάδα ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ , εξασφαλίζουν την φύλαξη των διασταυρώσεων και την ασφάλεια  αγώνα, με τις οδηγίες της Αστυνομικής  Υποδιεύθυνσης  Γιαννιτσών,  της Τροχαίας Γιαννιτσών και της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας του Δήμου Πέλλας.
Οι διασώστες και οι ιατροί  του αγώνα, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Γιαννιτσών, το ΕΚΑΒ και το διαγνωστικό εργαστήριο ΄΄ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΄΄Γιαννιτσών, εξασφαλίζουν την ιατρική κάλυψη του αγώνα                                  
Tα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ΣΤΟΧΟΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΟ, ΜΕΘΟΔΙΚΟ και ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών, στελεχώνουν τους σταθμούς νερών και ισοτονικών. Εθελοντές, ο ΓΑΣ Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών και ο ΑΟΠ Μίλωνας Γιαννιτσών, στελεχώνουν τις γραμματείες εκκινήσεις, τερματισμού και απονομών.
Το στούντιο φωτογράφισης – my studio Γιαννιτσών θα προσφέρει την φωτογραφική κάλυψη του αγώνα.
Η φύλαξη των εγκαταστάσεων θα γίνει με προσφορά της Private Security GSS.
Στην διοργάνωση συμμετέχουν η φιλαρμονική Δήμου Πέλλας, ο Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίμνης, ο Όμιλος Φίλων Μοτοσικλέτας Γιαννιτσών, το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και το γυμνάσιο Πέλλας.
Η ανταπόκριση των επιχειρήσεων για συμμετοχή στο χορηγικό πρόγραμμα και στο πρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς ΄΄ Όλοι μαζί για τον Συνάνθρωπο΄΄ , ξεπέρασε κάθε προσδοκία και θα γίνει εκτενέστερο δελτίο τύπου.
Οι διοργανωτές ευχαριστεί θερμά τα ΜΜΕ του Ν.Πέλλας , για την προβολή της διοργάνωσης
Πληροφορίες:
- Δήμοs Πέλλας - Γραφείο Αθλητισμού,  τηλ 2382 3 50809-fax 23820 21 544,
   email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.  

 

afisa-hm

Διαβάστηκε 4799 φορές