ΤΕΛΟΣ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 0,5 % & 5 %

Ο Δήμος Πέλλας Ανακοινώνει ότι :

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 του Ν. 2539/97 όπως έχει τροποποιηθεί με τον Ν.3756/2009 και ισχύει,  επιβάλλεται υπέρ των Δήμων και Κοινοτήτων στην Περιφέρεια των οποίων ισχύει το σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων τέλος 0,5 % & 5% στα ακαθάριστα έσοδα των :

Α) Σε κάθε είδους , μορφής και ονομασίας καταστημάτων στα οποία πωλούνται για κατανάλωση εντός του καταστήματος ή σε πακέτο , φαγητά, ποτά , καφές , αναψυκτικά , γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα εφόσον σύμφωνα με την άδεια που έχει εκδοθεί διαθέτουν πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα εντός ή εκτός του καταστήματος .

Β) Ζυθοπωλεία και μπαρ ανεξαρτήτως ιδιαίτερης ονομασίας και κατηγορίας.

Γ) Καντινών.

Δ) Προκειμένου για νυκτερινά κέντρα , αίθουσες χορού και άλλα καταστήματα με ποτά και θέαμα ( καμπαρέ , ναίτ κλάμπ, κοσμικές ταβέρνες,  μπουάτ) και χορευτικά κέντρα με μουσική, το παραπάνω τέλος επιβάλλεται σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5%).

Το τέλος βαρύνει τον πελάτη και αναγράφεται ξεχωριστά στα εκδιδόμενα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις στοιχεία, εισπράττεται δε από αυτόν που εκδίδει λογαριασμό , ο οποίος υποχρεούται να το καταβάλλει στο οικείο Δημοτικό Ταμείο  υπέρ του Δήμου.

Στο Δήμο Πέλλας με την αριθμ.1175023/3752/00ΤΥ/Δ/ΠΟΛ: 1200 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών από 1-1-2011  σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες ( Δημοτικές Κοινότητες και Τοπικές Κοινότητες ) ισχύει ο αντικειμενικός προσδιορισμός αξίας των ακινήτων και συνεπώς όλες οι παραπάνω κατηγορίες καταστημάτων υπάγονται στο τέλος ακαθαρίστων εσόδων και με την αριθμ. 394/2012 απόφαση του Δ.Σ. Δήμου Πέλλας επεκτάθηκε και στα εκτός σχεδίου καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος..

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 4247 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΒΟΣΚΗ ΕΤΟΥΣ 2014 Τσικνοπέμπτη στην Κρύα Βρύση! »