Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος συμμετέχει στο νέο Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας

Στα Καλάβρυτα παραβρέθηκε το διήμερο 12 και 13 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος.
Στις 12 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας, περιόδου 1940-1945 "Ελληνικά Ολοκαυτώματα".

kalavrita 2014a

Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε και το νέο 15μελές διοικητικό συμβούλιο του Δικτύου αποτελούμενο από μαρτυρικούς Δήμους μεταξύ των οποίων για πρώτη φορά και ο Δήμος Πέλλας, τον οποίο εκπροσωπεί ο Δήμαρχος Γρηγόρης Στάμκος.

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου γιορτάστηκε και η επέτειος των 71 χρόνων από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα. Ο Δήμαρχος παρακολούθησε τις πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και παρέστη στο μνημόσυνο και στην πομπή προς τον τόπο εκτέλεσης, τη Ράχη του Καππή.

kalavrita 2014b

"Η συμμετοχή μου στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών είναι καθήκον απέναντι στο Δήμο Πέλλας που θρήνησε νεκρούς σε δύο ομαδικές εκτελέσεις, που πυρπολήθηκε, που παραδόθηκε στη ανθρώπινη δυστυχία αλλά όχι στη λήθη. Φέτος συμπληρώθηκαν 70 χρόνια από τα γεγονότα του 1944. Οι γενιές που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων, φεύγουν από τη ζωή. Εμείς, δεν πρέπει να ξεχάσουμε. Έχουμε την υποχρέωση να μην λησμονήσουμε. Για το λόγο αυτό, ο Δήμος Πέλλας θα συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών συνεργαζόμενος με αδελφούς τόπους που φέρουν τις ίδιες πικρές μνήμες" δήλωσε ο Δήμαρχος.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 3481 φορές