8η Aνθοέκθεση: Έγιναν τα εγκαίνια από τον δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο

Με την παρουσία πολιτών, σε μια ιδιαίτερα όμορφη βραδιά έγιναν την Παρασκευή 4 Μαϊου, στις 8.00 το βράδυ, στο προαύλειο του Πολύκεντρου, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, τα εγκαίνια της 8ης Ανθοέκθεσης, του αγαπημένου και καταξιωμένου θεσμού που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία κάθε χρόνο ο δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τηνΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.

Η κορυφαία περιβαλλοντική εκδήλωση του Δήμου ξεκίνησε επίσημα στο χώρο του Πολύκεντρου, στα Γιαννιτσά και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 13 Μαϊου. Ο χώρος μετατράπηκε σε ένα πολύχρωμο σκηνικό με λουλούδια, φυτά και μυρωδικά, με συνθέσεις και είδη ανθοκομίας, με γλάστρες και διακοσμητικά, που αναδύουν το άρωμα της Άνοιξης.

Ο δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος στο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους εκθέτες και παραγωγούς που συμμετέχουν στην φετινή Ανθοέκθεση, αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν στην άψογη διοργάνωσή της.

Αίτημα για την παραχώρηση του Πολύκεντρου
Παράλληλα, ο κ. Στάμκος με την ευκαιρία αυτή έκανε ειδική αναφορά στο αίτημα του δήμου Πέλλας εδώ και δύο χρόνια προς την διοίκηση του νοσοκομείου Πέλλας, στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια και στο υπουργείο Υγείας για την παραχώρηση χρήσης του Πολύκεντρου (παλιό νοσοκομείο) και του προαύλειου χώρου του ώστε να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο από τη δημοτική αρχή, καθώς όπως είπε, πολλές είναι οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο αυτό και πρέπει να αξιοποιηθεί κατάλληλα η περιουσία του υπουργείου Υγείας.

Την τελετή των εγκαινίων ευλόγησαν ο π. Φρίξος Πετρίδης και ο π. Νεκτάριος Ταρασίδης. Παραβρέθηκαν: Η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου-Τσιαντάκη ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας Χρήστος Πασσαλής, οι αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Επιτροπάκης, Γιώργος Ανδρεάδης, Ζωη Κουτσοκώστα και Γιάννης Γυριχίδης, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Απόστολος Φάκκας, ο πρόεδρος του ΚΕΚΑΠΠΑ Νίκος Βαλνάρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Καραφυλλιάς, Δημήτρης Στεργιούλας, Χρήστος Σοφίας, Νίκος Σκορδής, η πρόεδρος της Δ.Κ. Γιαννιτσών Σταυρούλα Γκαδάκη, ο πρώην βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης, ο διευθυντής της Δνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τρύφων Τσιαντάκης, ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών Νίκος Θωμαϊδης, η πολιτευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. Αγάθη Μακρίδου κ.α.

Στην 8η Ανθοέκθεση συμμετέχουν επαγγελματίες και παραγωγοί από το Δήμο Πέλλας και την ευρύτερη περιοχή εκθέτοντας μεγάλη ποικιλία από λουλούδια, καλλωπιστικά και αρωματικά φυτά, συνθέσεις με είδη ανθοκομίας και διακοσμητικά.

Καθημερινά οι επισκέπτες από τις 10.00 το πρωί μέχρι στις 11.00 το βράδυ, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και να προμηθευτούν λουλούδια και φυτά σε μία απίστευτη ποικιλία σχεδίων και εκθεμάτων.

Να σημειωθεί τέλος ότι για ακόμη μια χρονιά η Ανθοέκθεση θα πλαισιωθεί από πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 1693 φορές