Το Κέντρο Κοινότητας Πέλλας στην γιορτή των ηλικιωμένων

CC Banner_211pxX112px_150dpi

Sticker-website EKT_GR_HighRes

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πέλλας στις 22 Οκτωβρίου 2019 συμμετείχε στην ιδιαίτερη εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο τομέας Υγείας του εσπερινού ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, προς τιμήν των ηλικιωμένων που γιορτάζεται 1 Οκτωβρίου.

Οι ψυχολόγοι του κέντρου Ρίντου Ευαγγελία, υπεύθυνη και συντονίστρια της συγκεκριμένης δράσης και η Ιωάννα Συμεωνίδου ευχαρίστησαν θερμά την κα Καλαϊτζίδου Αφροδίτη για το κάλεσμα και όλους τους υπευθύνους, για την ευκαιρία που τους δόθηκε να συζητήσουν παρέα για μια πολύ σημαντική κατηγορία ανθρώπων, αυτή των φροντιστών υγείας!

Μίλησαν για τον ρόλο τους αλλά και το πώς βιώνουν την εμπειρία της φροντίδας που παρέχουν! Ο ρόλος του φροντιστή, ο οποίος είναι σημαντικός όχι μόνο για τις καθημερινές δραστηριότητες αυτοσυντήρησης, αλλά και για το συναισθηματικό και ψυχολογικό κομμάτι του ασθενή. Οι φροντιστές είναι αυτοί οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς, με μια απλή κουβέντα, έναν όμορφο λόγο και την συμπαράστασή τους, όχι απαραίτητα για να «ανθίσουν» όπως πρώτα, αλλά για να αντέξουν, ζώντας με ποιότητα κι αξιοπρέπεια.

Οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να βρεθεί σε αυτή τη θέση!

Στο τέλος της συνάντησης οι συμμετέχοντες με χαρά και συγκίνηση κατέγραψαν «συμβολικά» σε μια κόκκινη καρδιά το ονόματα κάποιου, ο οποίος αισθάνονταν ότι τους έχει βοηθήσει και υποστηρίξει στην ζωή τους!

Το Κέντρο Κοινότητας ευχαριστεί θερμά όλους όσοι τους υποδέχτηκαν και συμμετείχαν στην υπέροχη αυτή συνάντηση!

Διαβάστηκε 2056 φορές