Ανακοίνωση από την Αντιδημαρχία Τεχνικής Υπηρεσίας, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πέλλας

Έπειτα από την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας και έπειτα από επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς (Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών, Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου ΠΕ Πέλλας) ενημερώνουμε τους επαγγελματίες που λειτουργούν καταστήματα συνάθροισης κοινού (καφε, μπαρ, εστιατόρια κτλ) ότι υποχρεούνται να διακόψουν άμεσα την λειτουργία των καταστημάτων τους. Σημειώνουμε ότι στα παραπάνω καταστήματα περιλαμβάνονται και τα κυλικεία σε δημόσια ή ιδιωτικά κτίρια.

Εξαιρούνται της ανωτέρω υποχρέωσης καταστήματα που έχουν υπηρεσίες delivery και take-away. Για τις περιπτώσεις που παρέχονται οι υπηρεσίες αυτές, θα πρέπει να απομακρυνθούν ΟΛΑ τα τραπεζοκαθίσματα, στο εσωτερικό και τον εξωτερικό χώρο τωνκαταστημάτων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα φώτα του σαλονιού των καταστημάτων αυτών θα πρέπει να παραμένουν κλειστά καθ’όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους.

Επίσης με ευθύνη των ιδιοκτητών και των υπαλλήλων των καταστημάτων αυτών, θα πρέπει να μην επιτρέπεται η ταυτόχρονη συνάθροιση εντός του καταστήματος περισσοτέρων των 5 ατόμων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, για τους παραβάτες θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία από την Ελληνική Αστυνομία, με ταυτόχρονο σφράγισμα του καταστήματος και βεβαίωση προστίμου, λόγω παράβασης ειδικών υγειονομικών διατάξεων.

Ειδικές ρυθμίσεις και μέτρα θα ανακοινωθούν για τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις γενικά των επαγγελματιών που πλήττονται από τα έκτακτα μέτρα εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Συστήνεται ο συχνός καθαρισμός των επιφανειών των καταστημάτων, με διάλυμα 10% κατ όγκο χλωρίνης για τα δάπεδα και με 60% κατ’ όγκο αλκοολούχο διάλυμα στις επιφάνειες με τις οποίες έρχονται σε επαφή οι πελάτες των καταστημάτων (πάγκοι, πόρτες, χερούλια, κάδοι απορριμμάτων κτλ). Η συχνότητα καθαρισμού είναι επιλογή του υπευθύνου του κάθε καταστήματος, αλλά προτείνεται να μην ξεπερνά τις 2 ώρες.

Συστήνεται η χρήση γαντιών μίας χρήσης, καθώς και ο ορισμός διαφορετικού υπαλλήλου που θα βρίσκεται στην παραγωγή και διαφορετικού υπαλλήλου που θα έρχεται σε επαφή με χρήματα και πελάτες.

Σημειώνεται ότι:

Για καταστήματα τα οποία δεν έχουν τους κατάλληλους ΚΑΔ για τις υπηρεσίες delivery και take-away, συστήνεται η επικοινωνία με τους συνεργάτες τους (λογιστές, μηχανικοί), προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις κατάλληλες αλλαγές στους ΚΑΔ και στις γνωστοποιήσεις στο notifybusiness.

Ενημερώνουμε ότι λόγω μέτρων περιορισμού επισκεψιμότητας στις υπηρεσίες του Δήμου καθώς και λόγω μείωσης του προσωπικού στο Δήμο, προτείνεται η τηλεφωνική επικοινωνία με το τμήμα αδειοδοτήσεων 2382350874 - 875 - 877 - 878 προκειμένου να εξυπηρετηθούν αντίστοιχα αιτήματα ή να απαντηθούν απορίες.

Τέλος, σε όλους τους δημότες, και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες, συστήνεται να ακολουθήσουν τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, με αίσθημα ευθύνης προς τους ιδίους αλλά και τους συνδημότες τους. Εκτιμούμε ότι τα έκτακτα μέτρα, με την στήριξη όλων, θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα ΄που είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Με εκτίμηση
Βουτσάς Χρήστος
Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, Πολεοδομίας, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Πέλλας

Διαβάστηκε 1080 φορές