Ξεχώρισαν τα έργα των μαθητών του δήμου Πέλλας στην Πάρμα και στο Παρίσι

Μετά την όμορφη εκδήλωση της παρουσίασης των έργων των μαθητών των σχολείων που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του URBACTIII του έργου UrbSecurity στα Γιαννιτσά στις 6 Μαΐου, ακολούθησε η συμμετοχή των καθηγητών που εκπροσώπησαν κάποια από τα έργα αυτά στην τελευταία διακρατική συνάντηση που έγινε στην Πάρμα της Ιταλίας 30/5 -2/6/2022.

Ο συμμετοχικός τρόπος εργασίας των καθηγητών και των μαθητών μας απέσπασε πολύ θετικά σχόλια από τον Lead Expert, τον Lead Partner αλλά και τους υπολοίπους εταίρους του δικτύου.

Το δήμο Πέλλας εκπροσώπησαν ο  Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιάννης Φωκάς, οι υπεύθυνες του έργου κ. Αναστασία Χερκελετζή και Κατερίνα Ζαχαριάδου, ο εξωτερικός σύμβουλος υποστήριξης του έργου κ. Δημήτρης Ρωσσάκης και εκπρόσωποι καθηγητές του 1ου και 4ου Γυμνασίου, του 1ου, 2ου και 3ου ΓΕΛ και του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών.  

Στη συνέχεια ακολούθησε η συνάντηση και των 23 δικτύων που εγκρίθηκαν στο URBACTIII με τους συμμετέχοντες να πλησιάζουν τους 500  στο URBACT City Festival στο Παρίσι / Pantin 14-16/6/2022 με εκπροσώπους από όλα τα δίκτυα και από τα εθνικά σημεία του URBACT.  

Παρουσιάστηκαν  ενδεικτικά κάποιες δράσεις μικρής κλίμακας, καλές πρακτικές και συζητήσεις όπως και επισκέψεις με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και πρωτοπόρες τεχνικές και μεθόδους.

Υπήρξε μια πανέμορφη συνάντηση με πολύ ζωντάνια και καρποφόρες διαδικασίες που αποζημίωσε την τεράστια προετοιμασία των διοργανωτών της.  Εκεί λοιπόν είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε όλες τις εργασίες και  διευρύνουμε τις σχέσεις μας με όλα τα μέλη των δικτύων σε εθνικό και διακρατικό επίπεδο.

Κλείνοντας αυτόν τον κύκλο εργασιών θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική συμμετοχή του δήμου μας σε κάθε έργο που προωθεί την συνεργασία, την ανταλλαγή καλών πρακτικών και την ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε ζητήματα που αφορούν στην εκπαίδευση, στο περιβάλλον, στην αστική ασφάλεια κ.α.

 

 

 

 

 

 


 


Διαβάστηκε 565 φορές
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα λόγια για το Urbact III (UrbSecurity)