Σφάλμα
  • JUser: :_load: Δεν είναι δυνατή η φόρτωση του χρήστη με id: 42
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

9ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 9ος Διεθνής  Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος”. Ο Μαραθώνιος αποτελεί πλέον έναν θεσμό που με το σύνολο των αθλητικών, πολιτιστικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων, προβάλλει την Πέλλα και την Μακεδονία, σε όλον τον κόσμο.

Τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου
στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας
Σάββατο 5 Απριλίου

Το Σάββατο στις 11.30 πμ, στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας, πραγματοποιήθηκε η τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας του Μαραθωνίου.
Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τη ΙΖ' ΕΠΚΑ, άρχισε στις 11.30 με το άναμμα του βωμού από τον  πρωταθλητή κωπηλασίας και υπερμαραθωνοδρόμο, Γιάννη Κουρκουρίκη.

Marath afh

Ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων "Σε αυτόν εδώ τον τόπο γεννήθηκε το πανανθρώπινο όραμα του οικουμενικού πολίτη και της αντίληψης, που προσεγγίζει τον άνθρωπο πέρα από τα εθνικά του χαρακτηριστικά. Αυτό το μήνυμα της Πέλλας μετέφεραν οι Αλεξάνδρειες του κόσμου στα χρόνια του μεγάλου βασιλιά αλλά και μετά το θάνατο του.
Τη διάδοση του ίδιου μηνύματος υπηρετεί η λαμπαδηφορία, που και  φέτος ξεκινά από την Πέλλα. Η Αλεξάνδρειος Φλόγα θα ανάβει κάθε χρόνο, εδώ στην Πέλλα, για να μεταφερθεί από εθελοντές-λαμπαδηφόρους στη Θεσσαλονίκη. Σαν ένα πέρασμα από τον αρχαίο στο βυζαντινό κόσμο, μάρτυρας της συνέχειας του ελληνισμού μέσα στην ιστορία.
Αυτή τη φλόγα ας την ενισχύσουμε. Ας της μεταδώσουμε την ανάγκη για πνευματική ανάπτυξη, για  δύναμη, για  υπέρβαση. Ο βίος των σημαντικών, φωτεινών ανθρώπων, που έζησαν σε αυτό τον τόπο μπορεί να γίνει ο οδηγός στα αδιέξοδα χρόνια, που ζούμε. Οι απαντήσεις που αναζητούμε ίσως βρίσκονται στο ιστορικό παρελθόν, σε αυτό που υποβαθμίσαμε για χάρη μιας εύκολης και εύπορης ζωής.
Η σημερινή παρουσία νέων  αθλητών και νέων ανθρώπων, μας κάνει να είμαστε ακόμη πιο αισιόδοξοι για το μέλλον του τόπου μας, της πατρίδας μας του κόσμου όλου".

Marath afh2

Στο πολιτιστικό πρόγραμμα, τον Δήμο Πέλλας εκπροσώπησε ο σολίστας Γιάννης Ανδρόνογλου με τους μαθητές του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών Κωστή Σαΐτα – Ζαρκιάν και Στέλιο Χατζηβασιλείου. Στη συνέχεια  πραγματοποιήθηκε λαμπαδηδρομία με αλλαγές στο Μουσείο, στην Αρχαία Κρήνη, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στην έξοδο του χωριού. Λαμπαδηδρόμοι και συνοδοί λαμπαδηδρόμων ήταν οι μαθητές του γυμνασίου Πέλλας.

Marath xoros

Γιορτή του Μαραθωνίου!
Σάββατο 5 Απριλίου, ώρα 7.00μμ

Με τίτλο «η Πέλλα Γιορτάζει», οι πολιτιστικοί σύλλογοι «η Αρχαία Πέλλα» και «Ανατολική Ρωμυλία» σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας ετοίμασαν μία όμορφη εκδήλωση που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Το Σάββατο στις  7μμ, στην πλατεία του χωριού στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των χορευτικών τμημάτων των συλλόγων και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι. Τα τοπικά εδέσματα που προσφέρθηκαν σε όλους, ετοίμασαν με ιδιαίτερη φροντίδα τα μέλη των συλλόγων της Πέλλας.

Marath ekdhl

Η εκκίνηση του 9ου Διεθνούς  Μαραθωνίου  "Μέγας Αλέξανδρος"
στην Ιστορική πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Πέλλα

                                           
Την Κυριακή 6 Απριλίου  ώρα 8 πμ, δόθηκε η εκκίνηση του 9ου Διεθνούς Μαραθωνίου "Μέγας Αλέξανδρος", στην Πέλλα, στην Ιστορική πρωτεύουσα της Μακεδονίας.
Ο Δήμος Πέλλας με μία μεγάλη κινητοποίηση των υπηρεσιών του που δούλεψαν χωρίς ωράριο, σε συνεργασία με φορείς και εθελοντές κατάφερε, ώστε η υποδοχή  δρομέων και η εξυπηρέτησή τους στο χώρο εκκίνησης στην Πέλλα, να γίνει με απόλυτη επιτυχία παρά τις κάκιστες καιρικές συνθήκες.
Την εκκίνηση έδωσε ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος.

Marath ekkin

Marath ekkin2

Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο αιδεσιμολογιώτατος π. Απόστολος Χατζηδήμου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Δήμου Πέλλας κ. Βασίλης Ξηρός, ο Αντιδήμαρχος Πέλλας κ. Νίκος Σαμόπουλος, ,οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δημήτρης Στεργιούλας κ.Κυριάκος Παντελίδης, ο πρόεδρος της τ.κ. Πέλλας  κ. Στέλιος Αρχοντάς, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Ζωγράφου Μαρία, και αρκετοί υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του κ.Στάμκου, οι εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής κ. Γιώργος Σαμσούρης και κ. Γιάννης Πανανάκης, o αστυνομικός υποδιευθυντής κ. Γιώργος Παπαπροδρόμου, ο διοικητής Τ.Α. Γιαννιτσών κ. Πέτρος Περδικάτσης, ο διοικητής Α.Τ. Γιαννιτσών κ. Σεραφείμ Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΙΖ ΕΠΚΑ κ. Χάρης Τσούγγαρης , εκπρόσωποι πολιτιστικών και αθλητικών φορέων, καθώς και πλήθος κόσμου.
 
Ο Δήμος Πέλλας ευχαριστεί  θερμά για τη συνεργασία,
- την Αστυνομική Υποδιεύθυνση Γιαννιτσών και την Τροχαία Γιαννιτσών για την απόλυτα ασφαλή  διεξαγωγή του αγώνα
- την 162 Α/Κ  ΜΒΠ
- το Νοσοκομείο Γιαννιτσών
- την ΙΖ ΕΠΚΑ
- την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών
- τον Όμιλο φίλων Μοτοσικλέτας Καρυώτισσας
- την ΕΔΟΜΑΚ Σκύδρας  « ΗΦΑΙΣΤΟΣ»
- την φιλαρμονική των Δημοτικών Ενοτήτων Κρύας Βρύσης – Μ.Αλεξάνδρου
- την Φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας
- τον  μορφωτικό όμιλο Πέλλας ΄΄Η Αρχαία Πέλλα΄΄
- τον πολιτιστικό σύλλογο Πέλλας  ΄΄Η Ανατολική Ρωμυλία΄΄
- τον σύλλογο Ποντίων Γιαννιτσών
- την εθελοντική ομάδα ΄΄ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ΄΄
- τους υπαλλήλους της Δημοτικής Ενότητας Πέλλας
- τους υπαλλήλους του τμήματος καθαριότητας – περιβάλλοντος, σταδίου και της ΔΗΚΕΠΑΠ Δήμου Πέλλας

Πρέπει να τονιστεί επίσης η ιδιαίτερη προσφορά των εθελοντών με επικεφαλής την κ. Κατερίνα Οικονομίδου διευθύντρια του Γυμνασίου Πέλλας, τον κ. Δημήτρη Μητκάκη, τον κ. Γρηγόριο Λίγα,  τον κ. Παναγιώτη Χιντά, και την κ. Ρούλα Σπανού.

Θερμά συγχαρητήρια  αξίζουν οι ομάδες υποστήριξης, τις οποίες αποτέλεσαν οι
- εθελοντές - μαθητές του Γυμνασίου Πέλλας

Διαβάστηκε 6836 φορές