Εκτύπωση αυτής της σελίδας

272.009,50 ευρώ για τη σύνταξη Σχεδίου Ασφάλειας Νερού στο Δήμο Πέλλας

«Προχωρήσαμε σε σύμβαση για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου αποτελεσματικής διαχείρισης των υδάτινων πόρων και εξορθολογισμού των δικτύων ύδρευσης. Πρόκειται ουσιαστικά για σύστημα διαχείρισης των  δικτύων ύδρευσης με πολλαπλά οφέλη για τους δημότες αλλά και για το περιβάλλον. Το έργο αυτό έρχεται να συμπληρώσει τα έργα τηλεμετρίας που βρίσκονται ήδη σε λειτουργία στη δημοτική ενότητα Γιαννιτσών και σε φάση δημοπράτησης στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες, τις αντικαταστάσεις των υδατόπυργων με νέες υδατοδεξαμενές και την καθολική εφαρμογή υδρομέτρων, περιορίζοντας έτσι την σπατάλη νερού που προκαλείται είτε από αλόγιστη χρήση είτε από διαρροές», δήλωσε ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος.

Με την ολοκλήρωση του Σχεδίου Ασφάλειας Νερού θα υπάρχει ένας ολοκληρωμένος οδηγός δράσεων, ελέγχων και ενεργειών από την Δ.Ε.Υ.Α.Π. που θα διασφαλίζει την ποιότητα του νερού από την πηγή έως και την βρύση του καταναλωτή.

tosios masterplan_sign

Υπογράφηκε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020 από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ. Γιώργο Τόσιο και τον εκπρόσωπο της ανάδοχης εταιρίας η σύμβαση «Εκπόνηση μελέτης για την σύνταξη γενικού σχεδίου ύδρευσης (Master-Plan) της Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας και εκπόνηση μελέτης για την υλοποίηση σχεδίου ασφαλείας νερού της Δ.Ε.Υ.Α. Πέλλας».

Η σύμβαση είναι ύψους 272.009,50 ευρώ, έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020», θα συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου ορίζεται σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 956 φορές