Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης στις 09-11-2020

Σας καλούμε σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 10 της με αριθμ. 11/11-3-2020  Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊου COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του» (Α΄55), που θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών (Κ.Ασμανίδη 2, Γιαννιτσά) στις 9 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00΄, προκειμένου να διατυπωθεί η γνώμη της Επιτροπής Διαβούλευσης, μετά από σχετική συζήτηση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 76 του ν.3852/2010 (Α’ 87), για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Γνωμοδότηση για το τεχνικό πρόγραμμα 2021 του Δήμου Πέλλας
2. Γνωμοδότηση επί του σχεδίου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021 του Δήμου Πέλλας

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Επιπρόσθετα, σας γνωρίζουμε ότι, ως εκ της ισχύος στην Περιφερειακή μας Ενότητα των προληπτικών μέτρων και κανόνων του Επιπέδου Β. Αυξημένου κινδύνου για την αντιμετώπιση της λοίμωξης Covιd-19, η πραγματοποιηθείσα για τη Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020 συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης θα διεξαχθεί την ώρα που καθορίσθηκε (16.00) με τηλεδιάσκεψη.  Ως εκ τούτου, παρακαλούμε όπως όλα τα μέλη της επιτροπής (και οι λοιποί που θα συμμετάσχουν στη συνεδρίαση) ενεργήσουν ως εξής:

1. Εισαγωγή
Η  διεξαγωγή διαβούλευσης μέσω τηλεδιάσκεψης ακολουθεί τους βασικούς κανόνες αντίστοιχων ανοιχτών συνεδριάσεων με φυσική παρουσία. Υπάρχουν όμως σημαντικές ιδιαιτερότητες και περιορισμοί που σχετίζονται με την απομακρυσμένη συμμετοχή τις οποίες και πρέπει να λάβουμε υπόψη για την επιτυχημένη διενέργειά της.

2. Συμμετέχοντες και Κανάλια Επικοινωνίας/Συμμετοχής
Οι βασικοί συμμετέχοντες στη τηλεδιαβούλευση είναι:
Α. Οι εισηγητές : εκπροσωπούν τη δημοτική αρχή και βρίσκονται στο κεντρικό πάνελ που έχει εγκατασταθεί στο Δημαρχείο Πέλλας. Ο χώρος λειτουργεί ως τηλεοπτικό Studio με όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό (κάμερες, μικρόφωνα, φώτα κτλ) ώστε να είναι δυνατή η ζωντανή μετάδοση εικόνας και ήχου. Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι εισηγούνται το προσχέδιο του προϋπολογισμού και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2021. Την συζήτηση συντονίζει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης ενώ στο πάνελ συμμετέχει ο Δήμαρχος.

Ο συντονιστής δίνει το λόγο στους εισηγητές και στα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης.

Β. Τα μέλη της επιτροπής διαβούλευσης συμμετέχουν εξ' αποστάσεως μέσα από τον υπολογιστή, το tablet ή το smartphone τους.

Υπάρχουν δύο τρόποι συμμετοχής των μελών της επιτροπής διαβούλευσης:
Α) Για απλή παρακολούθηση και έγγραφο σχολιασμό

• Κανάλι YouTube του δήμου Πέλλας (live streaming video): https://bit.ly/pellawebtv

Η συζήτηση προβάλλεται ζωντανά μέσω streaming και τα μέλη μπορούν να κάνουν τις ερωτήσεις ή παρατηρήσεις τους μέσω έγγραφου σχολιασμού (comment) στο κανάλι του Youtube. Ο συντονιστής μεταφέρει τις ερωτήσεις/παρατηρήσεις στο πάνελ. Οι παρατηρήσεις και τα σχόλια οφείλουν να τηρούν τους βασικούς κανόνες ευπρέπειας ενώ κακόβουλα σχόλια και ύβρεις θα διαγράφονται.

Β) Για παρακολούθηση και live συμμετοχή, λαμβάνοντας το λόγο μετά το πέρας των εισηγήσεων

Μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Cisco Webex τα μέλη μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά την συζήτηση. Με το πέρας των εισηγήσεων ο συντονιστής θα δώσει το λόγο στα μέλη που συμμετέχουν μέσω Cisco Webex για να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους απευθείας στο πάνελ και σε όλα τα μέλη. Έχουν την δυνατότητα είτε να εμφανιστούν με εικόνα (ανοιχτή κάμερα) και ήχο ή μόνο με ήχο.

Τα μέλη που επιθυμούν να συμμετέχουν μέσω της πλατφόρμας Webex θα πρέπει μέχρι την Παρασκευή 06/11/2020 15:00 να μας κοινοποιήσουν την πρόθεσή τους, αποστέλλοντας ένα email στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. στο οποίο να αναφέρουν το ονοματεπώνυμό τους, την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους καθώς και την πρόθεσή τους πως επιθυμούν να λάβουν μέρος στην διαβούλευση μέσω Webex.

Για την σύνδεση στην εφαρμογή Webex τα μέλη θα λάβουν στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχουν δηλώσει, την πρόσκληση για την συμμετοχή στην τηλεδιάσκεψη. Η σύνδεση μπορεί να πραγματοποιηθεί:

Α) Από κινητό τηλέφωνο smartphone με χρήση της ενσωματωμένης κάμερας - μικροφώνου
B) Από tablet με χρήση της ενσωματωμένης κάμερας - μικροφώνου
Γ) Από φορητό ή σταθερό ηλεκτρονικό υπολογιστή με χρήση Webcam – Μικρόφωνο - Ηχεία.

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα  προτείνεται να χρησιμοποιηθούν ακουστικά.

Βασικοί Κανόνες:
• Ο μέγιστος χρόνος ερώτησης είναι 1 λεπτό
• Απαγορεύονται ύβρεις και κακόβουλα σχόλια
• Τα μικρόφωνα των μελών μέσω Webex παραμένουν κλειστά (mute) μέχρι να τους δοθεί ονομαστικά ο λόγος από τον συντονιστή
• Μέσω της λειτουργίας τους Chat στο Webex, όσοι επιθυμούν να υποβάλλουν ερώτηση και να λάβουν το λόγο θα έχουν γράψει την πρόθεση τους αυτή. Έπειτα θα δημιουργηθεί σειρά προτεραιότητας και με αυτή τη λίστα ο συντονιστής του πάνελ θα δίνει το λόγο ονομαστικά στα μέλη.
• Σε περίπτωση τεχνικού προβλήματος ή παροχής βοήθειας οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο του τμήματος πληροφορικής του Δήμου Πέλλας: 2382 350803

3. Ροή τηλεδιαβούλευσης
- Συντονιστής/Πρόεδρος Δ.Ε.Δ.: Καλωσόρισμα & Αναφορά σε Βασικούς Κανόνες Διεξαγωγής της Διαβούλευσης
- Δήμαρχος: Εισαγωγική Τοποθέτηση
- Αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι: Εισήγηση και Παρουσίαση Προϋπολογισμού & Τεχνικού Προγράμματος 2021
- Ερωτήσεις & Τοποθετήσεις μελών:
Ο συντονιστής δίνει το λόγο με βάση τη σειρά προτεραιότητας στα μέλη που συμμετέχουν μέσω της πλατφόρμας τηλεδιάσκεψης Webex.
Ο συντονιστής μεταφέρει στο πάνελ και τα μέλη τις ερωτήσεις από τα κοινωνικά δίκτυα
- Λήξη Διαβούλευσης


Διαβάστηκε 1094 φορές