Δρόμος Θυσίας 2023 - Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου

O χρόνος μετρά αντίστροφα για την εκκίνηση του Δρόμου Θυσίας 2023. Ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την Ομάδα Μαραθωνίου Γιαννιτσών και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας προετοιμάζονται εντατικά για την υποδοχή των δρομέων.

Οι εγγραφές γίνονται κυρίως ηλεκτρονικά και όλες οι πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα ημιμαραθωνίου του Δήμου Πέλλας, www.dimospellas.gr/marathon. Αθλητικές ιστοσελίδες ενημερώνουν και διαφημίζουν το Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών.  

ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί η αλλαγή της διαδρομής για την οποία ο επίσημος πιστοποιητής  της IAAF/ΑΙΜΣ, Γιώργος Δούσης, δήλωσε ότι αποτελεί ένα καλό τεστ για όσους θα συμμετέχουν στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δρομείς ξεκινώντας από τον πεζόδρομο Γιαννιτσών – πλατεία ΕΠΟΝ, διασχίζουν όλο το κέντρο της πόλης, Βενιζέλου – πλατεία Γκόνου Γιώτα - Χατζηδημητρίου, συνεχίζουν στον ιστορικό λόφο «Φιλίππειο», διασχίζουν τους δρόμους με τις οικίες Μακεδονικής Αρχιτεκτονικής, συναντούν τον ιστορικό ναό της Μητρόπολης (19ος αιώνας), έως το μνημείο της Μάχης των Γιαννιτσών. Στην συνέχεια διασχίζουν το κέντρο των Αμπελειών και με θέα στο όρος Πάϊκο φθάνουν και διασχίζουν το Νέο Μυλότοπο και την Αξό. Επιστρέφουν στα Γιαννιτσά και καταλήγουν στον πεζόδρομο μέσω των οδών 20ης Οκτωβρίου - Νικηφόρου - Βενιζέλου, τερματίζοντας στην αψίδα εκκίνησης.  

Οι δρομείς – περιπατητές του Δρόμου ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΡΟΝΤΖΟΣ, μετά το μνημείο της Μάχης των Γιαννιτσών και μέσω της οδού Κολοκοτρώνη φθάνουν στο Ανοιχτό Θέατρο Γιαννιτσών. Στην συνέχεια περνούν από τον Ομαδικό Τάφο όπου θα υπάρχει η φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας και μέσω της οδού Χατζηδημητρίου – πλατείας Γκόνου Γιώτα- Βενιζέλου τερματίζουν στον πεζόδρομο, στο ίδιο σημείο με τους δρομείς των 21.097,5μ στην αψίδα εκκίνησης PELLA HALF MARATHON 2023.
     
Ευχαριστούμε θερμά τα ΜΜΕ του Ν.Πέλλας, για την προβολή της διοργάνωσης.

Πληροφορίες:
Δήμοs Πέλλας / Γραφείο Αθλητισμού,  τηλ 2382 3 50850-, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.

marathon 2023

Μπορείτε να δείτε το τοπογραφικό της Ημιμαραθώνιου Δρόμου "Pella Half Marathon" κάνοντας κλικ εδώ.


Διαβάστηκε 854 φορές