Πρόσκληση – Ανακοίνωση για την σύνταξη μητρώου ΑΜΕΑ και την προσάρτηση του στο Ειδικό παράρτημα Θ1 του ειδικού σχεδίου Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών από τον οικισμό Ελευθεροχωρίου Δ.Ε. Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας

Ο Δήμαρχος Πέλλας, έχοντας υπόψη το αριθ.πρωτ.Α1161/18-4-2023 έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας απευθύνει δημόσια πρόσκληση για την κατάρτιση του Μητρώου ατόμων που ανήκουν σε Ευάλωτες Ομάδες (ΑμεΑ,κλπ) και διαβιούν στον οικισμό Ελευθεροχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Γιαννιτσών του Δήμου Πέλλας.

Προκειμένου να καταρτισθεί το συγκεκριμένο μητρώο θα πρέπει τα ίδια τα άτομα, ή οι προσωπικοί βοηθοί τους, ή τα άμεσα συγγενικά τους πρόσωπα να παρέχουν στοιχεία, εφόσον το επιθυμούν, τα οποία θα καταγραφούν σε ένα μητρώο για την έγκαιρη ενημέρωση και ειδοποίηση τους από τις δημοτικές αρχές σε περίπτωση εφαρμογής του μέτρου της οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξαιτίας δασικών πυρκαγιών στην περιοχή του οικισμού Ελευθεροχωρίου.  

Στο μητρώο αυτό, θα πρέπει να περιλαμβάνονται κατ’ ελάχιστο τα στοιχεία επικοινωνίας, η δ/νση κατοικίας και η κατηγορία αναπηρίας (κώφωση, τύφλωση, κλπ), τα στοιχεία επικοινωνίας των προσωπικών βοηθών ή των άμεσα συγγενικών τους προσώπων καθώς και το μεταφορικό μέσο που θα απαιτηθεί σε περίπτωση μετακίνησης τους (π.χ. μετακίνηση με επιβατικό αυτοκίνητο, ασθενοφόρο κλπ).

Για την τήρηση του ανωτέρω μητρώου νοείται ότι, τα ενδιαφερόμενα άτομα  θα πρέπει να παρέχουν τη συγκατάθεσή τους εγγράφως ως προς τα παρεχόμενα στοιχεία τα οποία για λόγους προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δημοσιεύονται.

Το ανωτέρω μητρώο, θα πρέπει να τεθεί ως Παράρτημα στα Ειδικά Σχέδια Οργανωμένης Προληπτικής Απομάκρυνσης Πολιτών των Δήμων που υποχρεούνται να συντάσσουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες με τη συνδρομή των κατά τόπους αρμόδιων Αστυνομικών, Πυροσβεστικών, Υγειονομικών και Λιμενικών Αρχών (παρ.4, άρθ. 23, Ν.4662/2020).

Συνημμένη, η υπεύθυνη δήλωση που θα πρέπει να συμπληρωθεί και να παραδοθεί στο γραφείο Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πέλλας. (Υπόψη κ. Ισαάκ Κατιρτζόγλου, τηλέφωνο επικοινωνίας 2382350853, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε. )

Οι υπεύθυνες δηλώσεις θα πρέπει να παραδοθούν έως και την Τρίτη 17-10-2023

Διαβάστηκε 560 φορές