Η πράξη «wine-up» στο Δήμο Πέλλας

Ο Δήμος Πέλλας υλοποιεί το έργο με τίτλο«Enhancing the cross border wine experience for local development» με ακρωνύμιο «wine-up» στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg IPA CBC «Ελλάδα - Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας 2014-2020».

Στο έργο, ο Δήμος Πέλλας συνεργάζεται με το Δήμο Νεγκότινο (Municipality of Negotino) και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός του Δήμου Πέλλας είναι  453.391,02€ και της συνολικής πράξης 730.149,02€.

Αντικείμενο της εγκεκριμένης πράξης είναι οι παρεμβάσεις για την ενίσχυση του τουρισμού που σχετίζεται με το κρασί στις δυο περιοχές της πρότασης, δηλαδή στην Πέλλα και το Νεγκότινο, με στόχο την αύξηση της απασχόλησης στον τομέα αυτό. Ο Δήμος Πέλλας θα υλοποιήσει δράσεις προβολής των τοπικών προϊόντων κρασιού και σεμινάρια κατάρτισης ανέργων στον τομέα του οινοτουρισμού. Επίσης, θα υλοποιήσει την ανάπλαση της πλατείας της Αρχαίας Κρήνης στην Πέλλα με στόχο να τη συνδέσει με τις δράσεις που θα υλοποιήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, οι οποίες εστιάζουν στην Οικία του Διονύσου.

Η πρόταση εμπίπτει στον Άξονα Προτεραιότητας 1: Ανάπτυξη και υποστήριξη της τοπικής οικονομίας και ειδικότερα στον Ειδικό Στόχο 1.3: Βελτίωση της ελκυστικότητας και προώθηση του τουρισμού στη διασυνοριακή περιοχή με στόχο την υποστήριξη της απασχόλησης στον τουρισμό (1.3 Improve the attractiveness and promote tourism in the cross-border area to enhance employment in tourism).

Περισσότερες λεπτομέρειες, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της πράξης www.wine-up.eu

         espa1420 logo_rgb          


 


Διαβάστηκε 253 φορές