Δράση 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών

Στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT III και του έργου UrbSecurity (planning safer cities) σε μία από τις δράσεις που υλοποιούνται από το δήμο Πέλλας σε συνεργασία με τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης μας σε σχέση με την ευαισθητοποίηση του κοινού και όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε θέματα αστικής ασφάλειας, ομάδα μαθητών συνοδευόμενοι από τις υπεύθυνες καθηγήτριες υλοποίησαν την ακόλουθη δράση:

Στόχος της δράσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πεζός πολίτης στην πόλη μας. Μαθητές και μαθήτριες του Β1 και Β2 κατέγραψαν με το φωτογραφικό τους φακό περιπτώσεις που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα των πεζών συμπολιτών μας, τις σχολίασαν και πρότειναν λύσεις που θα ενεργοποιήσουν την κοινωνική ευαισθησία των πολιτών, αλλά και του Δήμου μας. Η παρουσίαση έχει αποτυπωθεί σε τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Γαλλικά και Αγγλικά) με στόχο την κατανόησή της και από τους διακρατικούς μας εταίρους αλλά και την δυνατότητα παρουσίασης της σε διακρατικό επίπεδο.

Το αποτέλεσμα της ομαδικής τους εργασίας, αποτυπώθηκε σε ένα διαδραστικό βιβλίο (flip book) που παρουσιάστηκε στη συνάντηση του Δήμου Πέλλας με τους  εταίρους του προγράμματος 20/01/2022. Συμμετείχαν οι χώρες : Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιρλανδία, Βέλγιο, Ουγγαρία, Σλοβακία.

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε το διαδραστικό βιβλίο (flip book)  στον παρακάτω σύνδεσμο: https://online.fliphtml5.com/wmedy/lwxa/#p=1

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΕΥΡΥΔΙΚΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

photo

 

 


 


Διαβάστηκε 704 φορές