Σενάρια Μελλοντικής Κατάστασης Κινητικότητας για την πόλη των Γιαννιτσών

Ο δήμος Πέλλας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της πόλης προχώρησε στη διαμόρφωση τριών εναλλακτικών σεναρίων για τη ανάπτυξη του μελλοντικού συστήματος κινητικότητας της πόλης. Για τη διαμόρφωσή τους ο δήμος προχώρησε σε εκτεταμένη συλλογή δεδομένων για την ανάλυση των υφιστάμενων συνθηκών κινητικότητας της πόλης και αξιολόγησε τις ανάγκες και τα προβλήματα του συστήματος που επισημάνθηκαν κατά της διάρκεια της 1ης θεματικής διαβούλευσης από το δίκτυο εμπλεκομένων φορέων.

Ένα σενάριο κινητικότητας προδιαγράφει την προτεραιότητα (ή και τις προτεραιότητες) που θα δοθεί (ούν) στο σχεδιασμό των μέτρων αστικής κινητικότητας. Θα αποτελέσει δηλαδή τον οδηγό στον οποίο θα  βασιστεί ο δήμος προκειμένου να εφαρμόσει και να υλοποιήσει νέα έργα και ρυθμιστικές διατάξεις στο σύνολο των υποδομών του κοινόχρηστου χώρου της πόλης.

Εσείς αυτό που έχετε να κάνετε, αφού διαβάσετε και μελετήσετε τα τρία σενάρια και τα βασικά χαρακτηριστικά τους, είναι να μπείτε στο παρακάτω σύνδεσμο και να επιλέξετε το σενάριο που θεωρείτε ότι θα πρέπει να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση του συστήματος αστικής κινητικότητας της πόλης των Γιαννιτσών και θα είναι αυτό που θα χαρακτηρίζει το σύνολο των μελλοντικών μετακινήσεων της.

Το πρώτο τμήμα της έρευνας περιλαμβάνει ερωτήσεις για τα χαρακτηριστικά κινητικότητας των πολιτών και το δεύτερο αφορά την επιλογή του προτιμητέου σεναρίου.

Σύνδεσμος έρευνας:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSckGW5pJJqkVWqy7QkWgOOyWABqsj6ZF1MQ53RgXbjAtbrKpw/viewform

Πληροφορίες για τα σενάρια μπορείτε να βρείτε και στην πλατφόρμα του Σ.Β.Α.Κ. του Δήμου Πέλλας:

https://svakdimoupellas.com

Στην προσπάθειά του ο Δήμος να διαμορφώσει το μέλλον της κινητικότητας στην πόλη, έχει ανάγκη την υποστήριξη και τη συμμετοχή όλων μας!

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 1380 φορές