Ανοικτός διαγωνισμός για το έργο "Παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης 1ου & 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών"

sima europa ypeka sima ipour anapt_antag sima espa

ποιότητα ζωής για όλους

Mε τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ  ΠΕΛΛΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Αριθμ. Πρωτ. 105/02-01-2015   

EΡΓΟ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 1ΟΥ & 2ΟΥ ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΠΡOΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 400.726,36 €  (με Φ.Π.Α.)

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Πέλλας, σύμφωνα με την υπ’αρ. 345/2014 απόφαση της Οικονομικής του Επιτροπής, προκηρύσσει Δημόσιο ανοικτό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές και κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την επιλογή αναδόχου για το έργο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 1ΟΥ & 2ΟΥ ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ», Υποέργο της Πράξης “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και Εθνικών Πόρων.

Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι η υλοποίηση του έργου: «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 1ΟΥ & 2ΟΥ ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ». Στο αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνεται κάθε υλικό, εργασία και υποχρέωση, που περιγράφεται αναλυτικά στην παρούσα διακήρυξη και τα παραρτήματά της.

Το προκηρυσσόμενο έργο με τίτλο «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ 1ΟΥ & 2ΟΥ ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ»  θα βαρύνει τις πιστώσεις της Πράξης με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ» (κωδικός ΠΔΕ 2012ΣΕ06180015) η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας "04 – ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΚΜ" του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – ΘΡΑΚΗ»».

Στόχος του ΕΤΠΑ είναι να συνεισφέρει στη χρηματοδότηση συνδρομής για την τόνωση της οικονομικής και κοινωνικής συνοχής με τη μείωση των κυριότερων περιφερειακών ανισορροπιών μέσω της υποστήριξης της Αναπτυξιακής και διαρθρωτικής προσαρμογής των Περιφερειακών Οικονομιών συμπεριλαμβανομένης της μετατροπής των βιομηχανικών περιφερειών που παρακμάζουν και των Περιφερειών που υστερούν και μέσω της υποστήριξης της διασυνοριακής διακρατικής και διαπεριφερειακής συνεργασίας. Με τον τρόπο αυτό το ΕΤΠΑ υλοποιεί τις προτεραιότητες της Κοινότητας και ιδίως την ανάγκη ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας, της δημιουργίας και της διατήρησης βιώσιμων θέσεων απασχόλησης και εξασφάλισης βιώσιμης ανάπτυξης.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό πρέπει να υποβάλλουν το φάκελο προσφοράς τους ιδιοχείρως το αργότερο μέχρι την 27η-01-2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00΄, στο Δημοτικό Κατάστημα Πέλλας, οδός Εθν. Αντίστασης & Χατζηδημητρίου στα Γιαννιτσά. Προσφορές που θα κατατεθούν μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα λογίζονται ως εκπρόθεσμες, απορρίπτονται ως απαράδεκτες.

Η αποσφράγιση των προσφορών θα γίνει στις 27-01-2015 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. από την αρμόδια Επιτροπή Δημοπρασιών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 400.726,36 € και αναλύεται σε:
Δαπάνη Εργασιών: 239.927,36 €
Γενικά έξοδα και Όφελος εργολάβου (Γ.Ε.+Ο.Ε.): 43.186,99 €
Απρόβλεπτα  (ποσοστού 15% επί της δαπάνης εργασιών και του κονδυλίου Γ.Ε.+ Ο.Ε.): 42.467,21 €
Αναθεώρηση: 211,86 €
Φόρος Προστιθέμενης Αξίας: 74.932,57 €

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:
Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:
α.Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ., εφόσον ανήκουν 1η τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ και στην Α2 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ.
β.Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.
γ.Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.
Περισσότερες λεπτομέρειες στη Διακήρυξη.

Η έναρξη της υλοποίησης του έργου συμπίπτει με την υπογραφή του σχετικού συμφωνητικού και η λήξη του συμπίπτει με την  οριστική παραλαβή του έργου από την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Πέλλας και με χρονική διάρκεια υλοποίησης 5 μηνών.

Η κάθε προσφορά συνοδεύεται με ποινή αποκλεισμού από εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, για ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 2% της προεκτιμόμενης αξίας της σύμβασης εκτός Φ.Π.Α. δηλαδή 6.515,88€.

Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 6 μήνες.

Θα χορηγηθεί προκαταβολή ύψους 10 % του συνολικού ποσού της σύμβασης (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ) έναντι ισόποσης εγγυητικής επιστολής προκαταβολής (άρθρο 242, παρ. 3, του Ν. 4072/12 της ΓΓΔΕ σε συμπλήρωση του Ν.3614/2007 ΕΣΠΑ).

Λεπτομερής διακήρυξη, έντυπο οικονομικής προσφοράς και λοιπά σχετικά στοιχεία βρίσκονται στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πέλλας, Εθν. Αντίστασης & Χατζηδημητρίου, στα Γιαννιτσά (τηλ. 2382350812, fax 2382029033) και χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους μέχρι και την Πέμπτη 22-01-2015. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν γνώση των τευχών του διαγωνισμού από την ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας (www.dimospellas.gr).  

Οι παραλήπτες της διακήρυξης θα πρέπει να συμπληρώνουν σχετική αίτηση με τα στοιχεία επικοινωνίας τους  (Επωνυμία/Δ/νση/Τηλέφωνο/Fax/E-mail) προκειμένου να είναι εφικτή η αποστολή τυχόν συμπληρωματικών εγγράφων ή διευκρινίσεων.

Γιαννιτσά, 02-01-2015

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΚΟΣ

Διαβάστηκε 3343 φορές