Διακήρυξη διαγωνισμού "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΡΟΥ"

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ       
ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Aριθ. Πρωτ. : 35028/2015

 ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Ο Δήμος  Πέλλας   προκηρύσσει δημόσιο διαγωνισμό με προσφορά με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης (άρθρο 6 Ν. 3669/08)  για την εκτέλεση του έργου: "ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΡΟΥ " προϋπολογισμού : 2.823.722,83 € (με αναθεώρηση και ΦΠΑ). Το έργο υπάγεται στις κατηγορίες εργασιών: α)κατηγορία ΕΡΓΑ ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ  με προϋπολογισμό : 1.846.573,67 € (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ) β) ΕΡΓΑ Η/Μ με προϋπολογισμό : 404.122,04€ (χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ) και αφορά τα εξείς :
-Βαρυτικό αγωγό μεταφοράς λυμάτων από Ν. Μυλότοπο έως ΕΕΛ, μήκους 3,3 χλμ.
-Βαρυτικό εσωτερικού Δ.Κ.Παλ.Μυλοτόπου, συνολικού μήκους 6,2 χλμ, και δίκτυο μεταφοράς έως τον αγωγό μεταφοράς λυμάτων Ν. Μυλοτόπου, το οποίο περιλαμβάνει ένα αντλιοστάσιο (βλ.ηλεκτρομηχανολογική)  και καταθλιπτικό αγωγό μήκους 0,8 χλμ
-Ολοκλήρωση του βαρυτικού εσωτερικού Δ.Κ. Αξού-Ποντοχωρίου, συνολικού μήκους 2,8 χλμ, και δίκτυο μεταφοράς έως τον αγωγό μεταφοράς λυμάτων Ν. Μυλοτόπου, το οποίο περιλαμβάνει δύο αντλιοστάσια (βλ.ηλεκτρομηχανολογική) και καταθλιπτικό αγωγό μήκους 2,9 χλμ

2. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού από τα γραφεία του Δήμου Πέλλας (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) οδός Εθν. Αντιστάσεως και Χ’’ Δημητρίου γωνία στα Γιαννιτσά, μέχρι και την Πέμπτη 27-08-2015. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου B. Πληροφορίες στο τηλέφωνο, FΑΧ επικοινωνίας 23823/50841,50853, 029033  αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κα.Kαρυπίδου Σοφία .

3. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 01/09/2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 10π.μ. (λήξη παράδοσης προσφορών) στο Δημοτικό Κατάστημα Πέλλας, οδός Εθν. Αντίστασης και Χατζηδημητρίου  γωνία  στα Γιαννιτσά  ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής Δημοπρασιών.
Η εξειδικευμένη πίστωση είναι 2.823.722,83€ με  χρηματοδότηση  από Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ(ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ-ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ) ΕΣΠΑ 2007-2013.

4. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.
5. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών ορίζεται  σε έξι (6) μήνες από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.
6. Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:
   α) Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:
    Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην 3η τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ και εφόσον ανήκουν στην 1η και άνω για έργα κατηγορίας ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ.
   β)Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), ή που προέρχονται από τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει διμερείς συμφωνίες σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν κυρωθεί με σχετική απόφαση του αρμοδίου οργάνου , στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.
  γ)Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.
    Κοινοπραξίες Εργ. Επ. των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 199 παρ.2γ΄περ.ββ του Ν.4281/2014 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.
    Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ). Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται, στην περίπτωση δε που αναγραφεί λανθασμένα , δεν επηρεάζεται το κύρος της συμμετοχής της επιχείρησης και της κοινοπραξίας. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.
    Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων : στην τάξη της 2ης του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας  ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ και Α2 για έργα κατηγορίας ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ , με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν.
3669/08 (ΚΔΕ) (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας).
    Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει, είτε μεμονωμένα, είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για την συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

7. Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό, ποσοστό δύο επί τοις εκατόν (2%) της προϋπολογιζόμενης αξίας του έργου, ορίζεται στο ποσό των 45.914,20  ευρώ  που θα παρέχεται κατ΄ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 24 του Ν.3669/08 με ισχύ τουλάχιστον 6 μηνών και 30 ημερών από την ημέρα διεξαγωγής της Δημοπρασίας (και των επαναληπτικών αυτής). Η εγγυητική επιστολή θα απευθύνεται είτε προς στην υπηρεσία που διεξάγει το διαγωνισμό, είτε στο φορέα κατασκευής, είτε στον κύριο του έργου που είναι η ΔΕΥΑ ΠΕΛΛΑΣ και σε περίπτωση διαγωνιζόμενης κοινοπραξίας πρέπει να είναι κοινές υπέρ όλων των μελών της.

8. Το έργο χρηματοδοτείται από Πρόγραμμα ΕΠΠΕΡΑΑ(ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ-ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ-ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ)  ΕΣΠΑ  2007-2013.

9. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή  του Δήμου Πέλλας και κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η χαμηλότερη τιμή, όπως ειδικότερα ορίζεται στο άρθρο 26 του ν. 3669/08.

10. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμιά προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με ΦΑΞ, πέντε (5) τουλάχιστον ημέρες πριν τη νέα ημερομηνία, σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού και την ίδια ώρα (10:00π.μ.).

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 186 /2015 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΣΤΑΜΚΟΣ

Διαβάστηκε 4134 φορές