Ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη δεξιοτήτων μακροχρόνια ανέργων στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Γιαννιτσών»

Ένταξη της Πράξης «Ανάπτυξη δεξιοτήτων μακροχρόνια ανέργων στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Γιαννιτσών»
με Κωδικό ΟΠΣ 5070961 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα
«Κεντρική Μακεδονία 2014-2020»

Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).
 
Αντικείμενο της πράξης :

Η δράση έχει στόχο, μέσω εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, στην απόκτηση γνώσεων και προσόντων της ευπαθούς κοινωνικής ομάδας των μακροχρόνια ανέργων με προοπτική την ενεργητική τους ένταξη/επανένταξη, την προώθηση των ίσων ευκαιριών, τη δραστήρια συμμετοχή και τη βελτίωση της απασχολησιμότητας. Οι ωφελούμενοι θα είναι 100 μακροχρόνια άνεργοι οι οποίοι θα προέρχονται από την εγκεκριμένη περιοχή εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Γιαννιτσών. Στο πλαίσιο της πράξης θα υλοποιηθούν δράσεις:
- Συμβουλευτικής
- Κατάρτισης για την αναβάθμιση των επαγγελματικών τους προσόντων,
- Πρακτικής Άσκησης για απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας
- Πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων.
Οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε ατομικές αλλά και ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής.

Οι ατομικές συνεδρίες (3) έχουν στόχο:
α) την επιλογή του προγράμματος κατάρτισης που θα παρακολουθήσουν με βάση το εκπαιδευτικό τους υπόβαθρο, την πρότερη επαγγελματική εμπειρία αλλά και σε σχέση με τα ενδιαφέροντά και τις δεξιότητες τους, β) την προετοιμασία των ανέργων για την μετέπειτα ένταξη / επανένταξή τους στην αγορά εργασίας καθώς επίσης και την ανάπτυξη των κοινωνικών δεξιοτήτων (soft skills) των καταρτιζομένων για την εφαρμογή τους στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον, εκτός των απαραίτητων για το σχετικό επάγγελμα γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων.

Οι ομαδικές συνεδρίες συμβουλευτικής θα αφορούν κυρίως την προώθηση του πνεύματος της ομαδικής συνεργασίας.
Η κατάρτιση θα αφορά σε 5 τμήματα των 20 ατόμων με θεματολογία:
1. Διαχείριση Αποθήκης,
2. Πωλητής Λιανικής,
3. Χρήση τεχνικών και εργαλείων προώθησης μέσα από τη χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Social Media Marketing) με σύγχρονα εργαλεία και Mobile εφαρμογές.

Η θεωρητική κατάρτιση θα έχει διάρκεια 125 ώρες και η πρακτική άσκηση 65 ώρες στην δομή του παρόχου κατάρτισης με τη μορφή των case studies.
Η πιστοποίηση των αποκτηθέντων γνώσεων και δεξιοτήτων των παραπάνω ειδικοτήτων θα διενεργηθεί από Φορέα Πιστοποίησης που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και είναι διαπιστευμένος σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17024 να χορηγεί πιστοποιητικά για τις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Η δημόσια δαπάνη της πράξης που προτείνεται για εγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανέρχεται σε 207.050,00€.
 
  • Μπορείτε να δείτε την Αρχική Απόφαση Ένταξης κάνοντας κλικ εδώ
  • Μπορείτε να δείτε την Τροποποιημένη Απόφαση Ένταξης κάνοντας κλικ εδώ
Sticker-website ETPA_GR_HighRes


 


Διαβάστηκε 344 φορές