Βραδιές Θερινού Σινεμά στο Δήμο Πέλλας

Σήμερα Τετάρτη 23/08/2023 και ώρα 9:00μ.μ. θα προβληθεί η ταινία Τα Πνεύματα του Ινισέριν, που λόγω τεχνικού προβλήματος αντικαταστάθηκε από την ταινία Minari την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα Πνεύματα του Ινισέριν, είναι μια ταινία που έλαβε εννέα υποψηφιότητες στα Όσκαρ και δέκα υποψηφιότητες στα BAFTA, κερδίζοντας 4 από αυτά (Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου, Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας).
Επίσης έχει λάβει οκτώ κορυφαίες υποψηφιότητες στις 80ες Χρυσές Σφαίρες, κερδίζοντας τρεις: Καλύτερης Ταινίας σε μιούζικαλ ή κωμωδία, Καλύτερου Ηθοποιού σε μιούζικαλ ή κωμωδία και καλύτερου σεναρίου.

Ο Κολμ είναι ένας φιλήσυχος αγρότης σ’ ένα απομονωμένο ιρλανδικό νησί του 1923 ο οποίος ένα ωραίο πρωί αποφασίζει πως θέλει "να απελευθερωθεί". Θέλει να αφοσιωθεί στο βιολί του, να μείνει πιο πολύ μόνος του και να πάψει να κάνει παρέα με τον επί χρόνια στενότερό του φίλο Παντράικ. Έτσι, δεν έρχεται πια στο σταθερό ραντεβού τους στην παμπ, αλλά και όταν την επισκεφτεί προτιμά να κάτσει να πει μόνος του ή με άλλη παρέα. Ο Παντράικ αρχικά εκπλήσσεται και σταδιακά αγανακτεί, αλλά όταν επιμένει φορτικά να πάρει πειστικότερες εξηγήσεις, ο Κολμ του παραδίδει ένα ανατριχιαστικό τελεσίγραφο.

Μια ιστορία με πεισματάρηδες και πληγωμένους ανθρώπους που εγκλωβίζονται μεταξύ θυμοσοφίας και εγωισμού, αποφασισμένοι να τραβήξουν το σκοινί όσο πάει ‒ οι δυο τους, τόσο ευδιάκριτα ετερόκλητοι, χορεύουν μοναδικά. Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα φανταστικό νησί, με το όνομα Ινισέριν, στα ανοικτά της δυτικής ακτής της Ιρλανδίας.
Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, 2022

Παραγωγή: Γκρέιαμ Μπρόουντμπεντ, Πίτερ Ζέρνιν, Μάρτιν ΜακΝτόνα, Σενάριο -Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτόνα,  Φωτογραφία: Μπεν Ντέιβις, Μοντάζ: Μικέλ Ε. Τζ. Νίλσεν, Μουσική: Κάρτερ Μπέργουελ, Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Μπρένταν Γκλίσον, Μπάρι Κιόγκαν, Κέρι Κόντον.

Διάρκεια: 114 λεπτά

Είσοδος Ελεύθερη - Πάρκο Αγίου Γεωργίου -  Ώρα 21.00

Από το Γραφείο Τύπου

Διαβάστηκε 580 φορές